Barça

Alexanco valora positivament la temporada del futbol formatiu

El director del futbol formatiu del Barça, José Ramon Alexanco, ha fet un balanç de la temporada en una entrevista a El dia B de Barça TV. Alexanco ha valorat positivament com ha anat aquest curs 2022/2023, especialment al filial blaugrana, que va disputar el play-off d’ascens a la primera federació, però que va caure eliminat contra el Real Madrid B.

El directiu del Barça va destacar el mèrit d’una plantilla tan jove. “Hem competit a la primera federació amb l’equip més jove de la categoria. És normal que hi hagi pujades i baixades, però també ha estat positiu. Els jugadors veien que això es pot superar, que es pot aturar allò que no va bé i tornar a fer les coses bé”, ha assegurat. De fet, Alexanco ha agraït el compromís d’aquests jugadors que van venir del Juvenil A blaugrana. “Havíem de parlar amb un grup de jugadors que havia pujat del juvenil després de guanyar la copa de campions. Ja era un bon començament tenir-los. Els havíem de convèncer i es van quedar. Són el Barça. El grup i el futbol ha anat creixent”. D’altra banda, també ha aplaudit la feina del tècnic, Rafa Márquez. “La seva arribada ha estat fantàstica. Creu en els joves i ha gestionat l’equip com ha volgut. Si li preguntes a qualsevol jugador, et dirà coses bones. Estima el futbol i estem contents”, ha dit.

Alexanco ha deixat clar que l’objectiu en el futbol formatiu és “controlar el talent i millorar-lo per arribar a l’objectiu final: que és que arribin al primer equip”. En aquest sentit, ha celebrat el debut de jugadors a la plantilla de Xavi. “Han participat molts jugadors. La porta que ha obert Xavi ha estat gran. Quan tens una plantilla curta o lesions, saps que s’ha de mirar al filial, però els futbolistes han d’estar preparats i saber que això pot arribar. La forma d’entendre’ns entre tots ha estat bona”, ha assegurat.

Finalment, ha destacat que el model del club està en creixement i que tots els entrenadors de la base comprenen quin rol han de fer. “El que pretenem és que el talent del jugador pugui créixer. A partir d’aquí, intentem que la feina que desenvolupem amb els entrenadors sigui l’adequada perquè tot vagi bé. Som capaços de corregir i veure si alguna cosa no va bé i s’ha d’escollir un altre camí”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)