Barça

Xavi: “Estem aquí per l’exigència i l’excel·lència”

Després de la derrota al clàssic, el Barça, que ha tingut una setmana sencera per recuperar-se, vol girar full davant la Real Sociedad. El tècnic blaugrana, Xavi Hernández, ha deixat clar que el vestidor és exigent i ha celebrat el retorn de Pedri. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El partit contra la Real Sociedad

“Demà tenim un test d’alt nivell. És de Champions, està fent molt bé les coses i el mateix entrenador des de fa anys. És dels millors equips en línia defensiva. Fan moltes coses bé i Imanol és dels millors entrenadors de la categoria. És un equip que juga molt bé a futbol. Serà exigent, però hem entrenat bé. Després de la derrota contra el Madrid, l’equip ha fet un pas endavant en els entrenaments, a nivell d’intensitat. Hem de demostrar que volem reaccionar i guanyar els tres punts”.

Conformitat?

“No, mai. La paraula conformitat no forma part de l’ADN Barça. Nosaltres estem aquí per l’exigència, l’excel·lència i per guanyar. De les paraules de Gündogan, nosaltres no hem viscut cap polèmica, ni molt menys. Ell va voler aclarir-ho al vestidor i no li hem donat importància. Estem d’acord amb el que diu. Hem d’exigir molt més. Vam perdre el clàssic per errors nostres de concentració i de desconnexió. Hem analitzat això. Tothom pensa el mateix. Ningú ens ha de dir quina és l’exigència a Can Barça. Porto aquí tota la vida. Volem guanyar i fer les coses bé. No s’ha generat polèmica dins el vestidor”.

“Va expressar l’enuig. Jo també podria haver-ho dit, però ho va fer ell perquè la seva cultura és diferent. Si veus la derrota del Bayern de l’altre dia, surt el capità Müller a dir que no van córrer. És cultural. Ho voldrem entendre o no”.

Pedri

“Són els terminis que crèiem convenients. Té molt bones sensacions, està disponible i al 100%. És una molt bona notícia per a l’equip i per ell mentalment. Ha entrenat molt bé i el veig preparat”.

“L’objectiu de tots és que estiguin bé físicament. Treballem la prevenció de lesions i que no hi hagi recaigudes. Tant de bo tingui continuïtat. És un futbolista capital i fonamental per la manera com volem jugar”.

De Jong

“Depèn de les sensacions. No puc contestar una altra cosa. Així com Pedri té boníssimes sensacions i ha rebut l’alta, Frenkie no. És la diferència, res més. Li fa mal i li costa. Ho ha provat i intentat, amb una actitud molt bona, però té dolor i no està preparat”.

“No busquis tres peus al gat. Va tot bé. Tranquil·litat. Ha fet entrenaments amb el grup, però les sensacions són les que són. Què hi farem?”.

La derrota al clàssic

“Sensació de ràbia. Tots estem igual. Qualsevol culer pensa com jo. Teníem el partit controlat, vam jugar bé, però vam perdre. Són detalls. Contrariats i enfadats, però demà tenim un altre test. No hi ha res perdut. Sort que no era una eliminatòria de Champions. Tenim temps per aprendre i per esmenar aquests errors”.

Molest i falta d’autocrítica?

“Em feu opinar del que vosaltres opineu. Jo respecto totes les opinions. Sé on soc. Estic de luxe, no estic enfadat, al contrari. Crec que anem pel bon camí. Ja ens va passar l’any passat. Hi ha períodes en què no surt tot tan bé i has de gestionar-ho. No veig problema. Són reptes importants i veig l’equip preparat per capgirar la situació, que són quatre punts i queden moltes jornades. A treballar. No estic molest i menys amb vosaltres. Us estimo molt [riu]”.

Per què critiquen?

“Perquè és el Barça. És això. Quan juguem bé, mirem el resultat. Quan hi ha resultat, no juguem bé. És un tema cultural dels catalans, que volem l’excel·lència i no sempre es pot aconseguir. Hi ha un contrari al davant que et complica i no estàs tan inspirat. No sempre estàs de 10. Intentarem buscar-ho, però és difícil. És un procés i cal calma i paciència. M’exigeixo molt a mi i als futbolistes. Que no agrado? Normal. L’entrenador del Barça, difícilment agrada a tots”.

Take Kubo

“És el més diferencial. No podem deixar-lo pensar, hem d’estar a sobre seu perquè no tingui la capacitat de fer u contra u. Té molt nivell”.

Físic al final dels partits

“No hi ha fatiga, és desconnexió. Cal tenir més constància en el joc. Allò que treballem, fer-ho durant els 90 minuts”.

La derrota del 2015 a Anoeta i acabar igual la temporada

“T’ho firmo ja. Vam perdre 1-0 amb gol en pròpia del Jordi Alba, vaig ser titular. Vaig formar part de la desfeta [riu]. Sabeu l’episodi, no descobreixo res. Però mira, en aquell moment estàvem en una situació dolentíssima i l’equip es va refer. Doncs, sense estar com llavors, cal refer-se i reaccionar a partir de demà”.

La Pilota d’Or

“No hi ha debat. La importància de l’Aitana és espectacular, a més amb aquest ADN tan característic nostre. És un espectacle veure-la jugar i tinc relació d’amistat amb ella. M’alegro molt, és més que merescut. I amb Messi, igual. Va ser el millor del mundial. No hi ha més. És el millor de la història. El vaig felicitar i estava molt feliç”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)