Barça

Tot esperant Pedri

Fonamental en l’engranatge del Barça, el canari, que fa dos mesos i mig que està lesionat, és a prop de tornar i podria fer-ho dissabte al feu de la Real Sociedad

El seu historial de lesions musculars fa por i ningú vol córrer més del compte

Ja fa 74 dies que el Barça no pot comptar amb Pedri, el millor migcampista de l’equip. El canari es va lesionar a finals d’agost i, pràcticament, aquest inici de temporada el conjunt culer l’ha hagut d’afrontar sense ell. Només ha disputat dos enfrontaments, les dues primeres jornades de lliga (Getafe, empat 0-0, i Cadis, victòria 2-0 amb un gol seu). Són, doncs, dos mesos i mig sense el dorsal 8, a qui l’equip troba molt a faltar, ja que en el model de joc blaugrana és un futbolista diferencial; rep entre línies com pocs, s’associa, dribla, arriba i finalitza amb intenció sigui per assistir o per marcar. Amb la seva absència, l’equip no rutlla tan bé, és evident, i és per això que Xavi Hernández l’espera amb candeletes. I el seu retorn podria ser aviat; de fet, al club pensen que aquest mateix cap de setmana al camp de la Real Sociedad –dissabte a les 21 h– podria estar ja disponible. Tot dependrà de les seves sensacions i la decisió estarà a les mans del futbolista, que ja fa uns dies que s’entrena amb el grup. Si es veu bé, en òptimes condicions i cent per cent recuperat en l’entrenament de demà, el dia abans de l’enfrontament, serà definitiu, rebrà l’alta i serà convocat.

En aquest sentit, si alguna cosa no es vol fer, i no s’ha fet, és córrer amb la recuperació. “No volem perdre Pedri dos mesos més”, va assegurar Xavi recentment. Aquesta darrera lesió, un trencament al recte anterior de la cuixa dreta, és la sisena lesió muscular que té el futbolista en menys de dos anys, la quarta que és de certa importància. La musculatura de Pedri és extremadament sensible i a les dues cuixes, sobretot a la zona del quàdriceps, s’hi ha fet lesions considerables en les darreres dues campanyes que han fet que es perdés molts enfrontaments. Tot després d’un primer curs (2020/21) a l’elit en què va jugar-ho absolutament tot amb només 18 anys. Amb el Barça va disputar 50 partits (38 de titular) i després amb la selecció espanyola va encadenar l’Eurocopa, en què va disputar sis partits (tots de titular), i els Jocs Olímpics, en què també va jugar sis partits (tots de titular). Les conseqüències van arribar posteriorment i ara el jugador treballa per deixar de ser de sucre. Està cuidant l’alimentació i fa temps també que s’entrena per guanyar massa muscular, cosa que ha aconseguit, però el que és clar és que no és suficient. “Hi ha tants components i tantes variables perquè un jugador caigui lesionat que no sabem exactament quin és el motiu principal. El que intentem des de l’staff és prevenir aquestes lesions, intentar endevinar la tecla perquè no es produeixin, però és pràcticament impossible. Formen part del joc i de l’esport”, va manifestar Xavi, preocupat, òbviament, pel físic del canari.

I és que el repte de tots és que Pedri pugui jugar amb continuïtat. En les dues últimes temporades (2021/22 i 2022/23), amb el Barça va sumar 57 participacions, només set més que en la primera campanya del debut (2020/21). El temps parlarà; de moment, el Barça l’espera.

2021/22
14/9/21: lesió muscular al quàdriceps de la cuixa esquerra.
2 setmanes de baixa
25/9/21: recaiguda i trencament muscular al quàdriceps de la cuixa esquerra.
3 mesos i mig de baixa
15/4/22: ruptura al bíceps femoral de la cuixa esquerra.
2 mesos i mig de baixa
2022/23
17/2/23: trencament al recte anterior de la cuixa dreta
2 mesos de baixa
15/5/23: molèsties a la cuixa dreta
1 mes de baixa
2023/24
23/8/23: trencament al recte anterior de la cuixa dreta
2 mesos i mig de baixa de moment
2020/21
Lliga: 37 (28 de titular)
Champions: 7 (6 de titular)
Copa: 6 (4 de titular)
TOTAL
50 partits i 38 de titular
2021/22
Lliga: 12 (10 de titular)
Champions: 2 (2 de titular)
E. League: 6 (6 de titular)
Copa: 1 (1 de titular)
Supercopa: 1 (0 de titular)
TOTAL
22 partits i 19 de titular
2022/23
Lliga: 26 (22 de titular)
Champions: 5 (5 de titular)
E. League: 1 (1 de titular)
Copa: 1 (1 de titular)
Supercopa: 2 (2 de titular)
TOTAL
35 partits i 31 de titular
2023/24
Lliga: 2 (2 de titular)
TOTAL
2 partits i 2 de titular
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)