Barça

A anys llum

Lliga F. Les blaugrana s’han imposat en els dotze enfrontaments contra el Madrid, que continua lluny del nivell exhibit per les culers malgrat les darreres injeccions econòmiques

Dotze de dotze. El Barça no té rival en els clàssics. Amb una exhibició de futbol, individual i col·lectiva, i els gols d’Aitana, Hansen, Mariona, Pina i Vicky, les blaugrana van superar per dotzena vegada consecutiva el Reial Madrid, que des que es va néixer de forma oficial l’1 de juliol del 2020 encara no ha trobat la fórmula per doblegar el conjunt orientat per Jonatan Giráldez.

El primer duel entre tots dos equips es va disputar el 4 d’octubre del 2020, en el partit corresponent a la primera jornada de lliga. Aquell dia, les culers es van imposar per un contundent 0 a 4 amb gols de Patri Guijarro, Misa, en pròpia porta, Martens i Alexia. Un resultat que seria el presagi del que vindria després. Malgrat les injeccions econòmiques i la inèrcia creixent del quadre blanc, finalista de la copa, amb vuit campiones del món en les seves files i un fix en la fase de grups de la Champions des que hi competeix, gairebé quatre anys després encara són a anys llum del Barça, un dels clubs pioners en el futbol femení i amb molta més trajectòria en la màxima categoria. Els diners no ho són tot. La paciència, l’aprenentatge i l’ambició té un valor incalculable, i les blaugrana ho saben més bé que ningú.

239 dies després del clàssic més competit, que es va endur el quadre català gràcies a un solitari gol de Fridolina Rolfö des del punt de penal, les culers van voler deixar clar qui mana, amb un partit descomunal i fent un pas de gegant en el seu camí per aixecar la novena lliga de la seva història, deixant les blanques a sis punts.

La superioritat del Barça continua sent innegociable. Els números d’aquests dotze clàssics parlen per si sols. Les blaugrana han marcat 42 gols, contra els sis del club blanc. Alexia Putellas és la màxima golejadora, amb nou dianes. La segueixen Oshoala, amb set, i Jenni Hermoso, amb sis.

Madrid-Barça 0-4
Alfredo di Stéfano (lliga)
Barça-Madrid 4-1
Estadi Johan Cruyff (lliga)
Madrid-Barça 1-3
Alfredo di Stéfano (lliga)
Barça-Madrid 1-0
Las Rozas (supercopa)
Barça-Madrid 5-0
Estadi Johan Cruyff (lliga)
Madrid-Barça 1-3
Alfredo di Stéfano (Champions)
Barça-Madrid 5-2
Camp Nou (Champions)
Barça-Madrid 4-0
Estadi Johan Cruyff (copa)
Madrid-Barça 0-4
Alfredo di Stéfano (lliga)
Barça-Madrid 3-1
Estadi Romano (supercopa)
Barça-Madrid 1-0
Estadi Johan Cruyff (lliga)
Barça-Madrid 5-0
Estadi olímpic Lluís Companys (lliga)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)