Barça

Lliçó magistral

El Barça passa per sobre del Madrid i fa un pas de gegant en el seu camí cap al títol, deixant les blanques a sis punts

Una darrera mitja hora de la primera part sublim encarrila una golejada segellada en el temps afegit

BARÇA 5 REAL MADRID 0

REAL MADRID:Misa; Oihane, Ivana Andrés, Kathellen, Olga Carmona; Tere (Zornoza, 46’), Toletti; Raso (Feller, 46’), Linda Caicedo (Moller, 86’), Athenea (Svava, 67’); i Bruun ( Maite Oroz, 46’). BARÇA:Cata Coll; Bronze, Engen, Mapi León, Ona Batlle (Corrales, 86’); Walsh, Aitana, Patri (Marta, 70’); Graham Hansen (Vicky López, 86’), Mariona (Pina, 77’) i Salma Paralluelo (Brugts, 70’). GOLS:1-0 (17’) Aitana. 2-0 (43’) Graham Hansen. 3-0 (45’+1) Mariona. 4-0 (90’+1) Pina. 5-0 (90’+3) Vicky López.ÀRBITRE:Eugenia Gil Soriano (comitè gallec).T.G.:a Marta.PÚBLIC:38.707 espectadors a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

Quan sembla que el Real Madrid creix i millora el seu nivell, sempre arriba el Barça per fer-lo tornar a la realitat. El conjunt blanc pot ser cada vegada més competitiu contra la resta dels equips, però el mur blaugrana és impossible de tombar. Ho deien les mateixes jugadores aquesta setmana: “El Madrid creix però nosaltres, també.” I és així. El campió d’Europa, ambiciós com pocs, treballa per millorar la seva versió i ho fa. El Madrid intenta atrapar-lo, però el Barça té un avantatge difícil de reduir, almenys a curt termini. Dotze clàssics, dotze victòries. El d’ahir a Montjuïc va ser una festa blaugrana. La superioritat de l’equip de Jonatan Giráldez va ser total al llarg de tot el partit, amb una primera part per emmarcar. D’aquelles per tornar a mirar una vegada i una altra. El Madrid ni va xutar a porteria. Només se’l va veure durant el primer quart d’hora, però després es va empetitir davant un Barça gegant comandat per Aitana, Graham Hansen i Mariona, les tres golejadores del primer temps. El 5-0 va semblar fins i tot curt. Una maneta que significa un pas importantíssim per al títol de lliga. Són sis punts els que separen tots dos equips, i ja se sap que el Barça no en regala gaires, precisament.

Màster

En un diumenge esplèndid, van acabar sent 38.707 les persones que van pujar a Montjuïc. Un nou èxit. I és que aquest Barça mai decep. El culer va al camp convençut que veurà bon futbol i ahir va presenciar una autèntica lliçó del Barça al Madrid. Amb Cata consolidant-se sota pals en els dies grans, Engen rendint excel·lentment de central i Mariona fent mal de fals 9, les blaugrana van necessitar uns minuts per aclimatar-se. Quan ho van fer, no van tenir aturador. El primer gol va ser l’espurna que va encendre la traca. Tot ho va iniciar Mariona. L’MVP amb totes les lletres. La balear va fer un canvi de joc brutal per a Graham Hansen i, a partir d’aquí, es va engegar la maquinària. La noruega va combinar amb Bronze i la 10 del Barça va trobar Aitana a l’interior de l’àrea. La millor futbolista del món va ajustar la rematada al pal llarg de Misa per fer el primer.

Graham-Aitana. Una combinació que comença a ser màgica. La Pilota d’Or i la gran oblidada de les nominacions. A la noruega, però, li és absolutament igual. Va a la seva. Fa el que vol amb una facilitat sorprenent. Va ballar amb tot el Madrid. Com si fossin titelles, feia anar les jugadores per on volia. En una acció poc abans del descans, va marejar i deixar asseguda Olga Carmona abans d’enviar la pilota al travesser. Buscava i mereixia el gol Hansen, que n’havia tingut dues més abans, fins que el va trobar. Canonada de Salma al travesser i la noruega va recollir el refús per fer justícia. Encara abans del descans, Mariona va fer el tercer després de recollir un córner al segon pal i col·locar la pilota amb suavitat al pal llarg de Misa. El colofó a una primera part màgica. El Barça havia jugat amb el Madrid, que va agrair deixar de veure samarretes blaugrana durant un quart d’hora.

Talent jove al final

Com en tants partits que el Barça deixa encarrilats en la primera meitat, les revolucions van baixar en la represa i va arribar el torn de les ovacions. Graham i Mariona van endur-se la palma de forma merescuda. Dues de les futbolistes que van entrar des de la banqueta van ser les encarregades de tancar la golejada. Gols de present i de molt futur. 22 i 17 anys. Clàudia Pina, la primera. Com li agraden els clàssics a la de Montcada i Reixac. Ahir, va aprofitar una jugada de fantasia d’Aitana per fer el quart ja en l’afegit. I dos minuts després, la maneta. Vicky López va fer història en convertir-se en la futbolista més jove a marcar en un clàssic amb 17 anys i 116 dies. Una bogeria. La madrilenya va aprofitar una assistència de Brugts per batre Misa i posar la cloenda a un diumenge festiu. El Madrid ho continuarà intentant, però el Barça continuarà dient que no.

DESCOMUNALS

Mariona i Graham Hansen brillen el dia en què Vicky López fa història en els clàssics

ELS VESTIDORS

Queda molta lliga, però sabem que és un avantatge important i que dona tranquil·litat
Mariona Caldentey
JUGADORA DEL BARÇA
És difícil comparar 40.000 persones amb 90.000, però ha estat espectacular. Tant de bo repetim
Graham Hansen
JUGADORA DEL BARÇA
La distància? No hem de demostrar res. Ens hem de mantenir al marge del soroll mediàtic
Jonatan Giráldez
ENTRENADOR DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)