Barça

‘Alea iacta est’

El Barça sabrà avui (12 h) el seu rival en els vuitens de la Champions, després de dos anys absent en el sorteig i ferit per la crisi actual

El PSG i l’Inter, els dos grans perills; el PSV i el Copenhaguen, els desitjats

El retrobament amb Luis Enrique, la via italiana, el Leipzig del català Dani Olmo i Xavi Simons o els caramels del Copenhaguen i el PSV. El Barça sabrà avui el nom del seu rival en els vuitens de final de la Champions. Després de dos anys d’absència, la bola amb el paperet on hi ha escrit el nom de l’equip blaugrana tornarà a estar present, per fi, en el sorteig on figuren els setze millors equips d’Europa. El Barça i Xavi Hernández tenen una cita amb la deessa Fortuna avui a Nyon (Suïssa) a partir de les dotze del migdia (Movistar Plus+).

El Barça, el Real Madrid, l’Atlético i la Real Sociedad seran al bombo 1. Els quatre equips de la lliga espanyola classificats per als vuitens són caps de sèrie. Només ha fallat el Sevilla. En el cas del Barça, l’únic club que no li pot tocar del bombo 2 és el Porto perquè ja ha estat rival seu en la fase de grups. Qualsevol dels altres set noms poden ser rivals dels blaugrana. Els dos grans perills són el PSG de Kylian Mbappé i l’Inter de Lautaro Martínez. Són les dues grans amenaces i els rivals a evitar. El París Saint-Germain va ser precisament l’últim rival contra qui va jugar el Barça l’última vegada que va accedir a uns vuitens de final de la màxima competició europea. Va ser el 2021, i en aquella eliminatòria el PSG va guanyar amb claredat per un resultat global de 5-2. L’eliminatòria va quedar decidida al Camp Nou (1-4), amb un Mbappé que va destrossar el Barça de Koeman amb un hat-trick a Barcelona. L’estrella francesa va marcar també en el partit de tornada jugat a París (1-1). Messi també va marcar en tots dos partits, però el Barça en cap moment va estar en disposició real de superar aquella eliminatòria. L’Inter tampoc seria un rival benvingut. L’equip de Milà, l’actual subcampió, va jugar la temporada passada contra el Barça en la fase de grups i els de Xavi no van poder guanyar cap dels dos partits. Especialment perjudicat va estar el Barça en el partit al Giuseppe Meazza, amb unes clares mans dins l’àrea de Denzel Dumfries que l’àrbitre i el VAR del partit van ometre. Slavko Vincic sí que va anul·lar el gol de Pedri per unes mans prèvies d’Ansu Fati quan la pilota havia vingut rebotada després que toqués Onana. Dues accions polèmiques que haurien pogut canviar la sort del Barça en el grup.

El Nàpols, que ha perdut els dos partits contra el Real Madrid en la fase prèvia i que sembla haver perdut una certa fiabilitat respecte de la temporada passada –cinquè a la Serie A–, i el Leipzig, segon en el grup del City, són rivals que et poden complicar la vida. I un esglaó per sota hi hauria el Lazio, segon classificat del grup de l’Atlético. El PSV de Luuk de Jong, l’actual líder de l’Eredivisie, i el Copenhaguen, que pel camí ja ha deixat fora equips com ara el Galatasaray i el Manchester United, són els dos rivals preferits pel vestidor i l’afició blaugrana. Els partits d’anada d’aquestes eliminatòries es jugaran els dies 13-14 i 20-21 de febrer i es resoldran els dies 5-6 i 12-13 de març.

El sorteig d’avui arriba per al Barça en un context de crisi, després de dues derrotes que l’han ferit, contra el Girona i l’Anvers, i després de l’empat de dissabte a Mestalla contra el València. D’aquí al mes de febrer, quan tindrà lloc el primer partit de l’eliminatòria de vuitens, tots els equips poden haver crescut com assenyalava el mateix Luis Enrique després de classificar-se amb patiment en l’última jornada. L’asturià parlava lògicament del marge de millora del seu PSG, però el missatge serveix també per a aquest Barça, que dimecres rebrà l’Almeria (19 h), el cuer. Urgeix la victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)