Barça

Laporta: “La confiança que tenim en Xavi és total”

Joan Laporta ha concedit una entrevista a l’agència EFE, on ha repassat tots els temes d’actualitat. El president del Barça ha refermat la confiança en Xavi malgrat els últims resultats, no ha descartat recórrer al mercat d’hivern per reforçar la plantilla i també s’ha referit a la polèmica convocatòria d’Anvers. El mandatari blaugrana també és optimista amb la superlliga.

Està qüestionada la continuïtat de Xavi?

“Té tota la nostra confiança i a més se la mereix. Quan dones confiança a una persona, dona el millor de si mateixa. La confiança que tenim en Xavi és total. A banda dels seus coneixements, és un gran entrenador, però és que a més té la virtut que és una persona resistent, que protegeix els seus jugadors, cosa que diu molt a favor de Xavi. A més ha hagut de superar moltes adversitats aquesta temporada per les lesions i ho està superant. En les anàlisis que fa dels postpartits està magnífic, li ho dic quan escolto alguna conferència de premsa seva”.

L’exigència és màxima

“Si no guanyem títols aquesta temporada, prendre decisions. Però estem vius en totes les competicions. Aspirem a guanyar-les totes. En la lliga, ens hem distanciat. Estem en un sotrac, però els altres també el tindran”.

Arribada de Vitor Roque

“Està previst que arribi a finals de desembre o principis de gener, per a aquest mercat d’hivern. La idea és que s’incorpori com més aviat millor. Deco ens ha explicat que és un jugador que té gol i crec que ara ens anirà molt bé, perquè pot ajudar-nos molt. Tenim jugadors virtuosos, golejadors nats com Lewandowski i serà un complement per a l’equip”.

Mercat d’hivern

“Si aconseguim tenir ’fair play,’ la idea és tenir un centrecampista que d’alguna manera compensi la baixa de Gavi. Seria una cessió fins a finals de temporada, com fa molts anys vam fer amb Edgar Davids, per exemple. Tenim marge, crec que fins a finals d’any podem generar ’fair play’, per una sèrie d’operacions que tenim en marxa i si es confirmen, tindríem opcions”.

La polèmica convocatòria d’Anvers

“Preteníem consensuar amb l’entrenador i Deco, i buscar fer “Team Building”. El trajecte era llarg i els físios ens van recomanar quedar-nos allà. Els jugadors em van dir que preferien tornar després del partit, però finalment vam preferir quedar-nos allà, ja que segons els metges el descans era el més adequat”.

“No soc un president que baixa cada dia al vestidor o va a tots els entrenaments. Només baixo quan crec que ho he de fer, i sempre consensuat amb l’entrenador. És important la distribució de rols”.

La Superlliga, en un o dos anys

“Podríem tenir la Superlliga funcionant d’aquí un o dos anys. La UEFA ha de tenir l’oportunitat de participar en aquesta nova competició. Tal com està concebut el nou format, la competició serà més atractiva per als aficionats, els clubs i els jugadors.”

La no renovació de Jonatan Giráldez

“Jonan (Jonatan Giráldez) és un tipus extraordinari. Ja teníem acordada la renovació, però ha rebut una oferta d’aquelles que no es poden rebutjar. Estem molt orgullosos d’ell i això de Jonan és la vida. Ell sap que tenim unes limitacions i un sentit de la lògica que no volem canviar perquè no es repeteixin situacions del passat. Esperem que sigui feliç als Estats Units”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)