Barça

De l’èxit del doblet a repescar el relat d’un “Barça en construcció”

El Barça acomiada el 2023 a 7 punts dels dos líders, el Madrid i el Girona, amb Xavi afeblit i amb crítiques al joc. La fotografia actual contrasta amb l’alegria que va generar guanyar la supercopa i la 27a lliga de la història del club

La lliga 2022/23 va suposar la primera de Xavi, l’última d’Alba i Busi, i la primera des del 2019

A Joan Laporta i a Xavi Hernández els hauria agradat eliminar les dues últimes pàgines del calendari, però, malauradament per a ells dos i tots els culers, encara ningú ha inventat els anys de deu mesos. El 2023 ha estat un bon any per al Barça a primer cop d’ull, però han sobrat novembre i desembre. Els mals resultats dels últims dos mesos i sobretot la mala imatge de l’equip han acabat tacant un any en què per fi s’han tornat a guanyar títols i s’havia recuperat el somriure. Una plaent primavera i un final de tardor i un inici d’hivern aspres. El Barça tanca el 2023 allunyat del primer lloc de la classificació en la lliga, a 7 punts dels dos líders, el Real Madrid i el Girona, i amb un Xavi afeblit respecte al final de la temporada passada. L’allau de crítiques pel mal joc de l’equip ha estat una constant en les últimes setmanes. La derrota contra el Girona i l’empat contra el València a Mestalla han fet mal pel que fa a puntuació, però les desfetes contra el Xakhtar Donetsk i l’Anvers encara han ferit més. Han ferit en l’orgull. Dues derrotes que han comportat deixar de guanyar prop de 6 milions d’euros i que han generat malestar entre l’afició per la mala imatge donada una altra vegada a Europa contra dos equips tendres. Perdre contra el Xakhtar i en la visita a Flandes no ha estat un trasbals pel que fa a classificació perquè el Barça ha assolit el seu gran objectiu i estarà de nou als vuitens de final de la Champions, com a primer de grup, després de dos anys d’absència i per primera vegada en l’era Xavi, però el paladar del culer exigent no està conforme amb el joc del seu equip. Això s’ha traduït en moltes localitats buides a Montjuïc. Contra l’Almeria es va registrar la pitjor entrada de la temporada i contra l’Atlético tampoc es van superar els 35.000 espectadors.

Contrasta el mal final d’any amb l’alegria que va donar aquest mateix equip la temporada passada. La supercopa guanyada a l’Aràbia Saudita contra el Madrid va ser el trampolí i el primer títol del projecte de Xavi, i el títol de lliga va ser el gran èxit. Un doblet per recuperar la il·lusió. El Barça va guanyar la lliga a quatre jornades del final, després d’un 2-4 al camp del RCD Espanyol. Va significar la vint-i-setena lliga de la història del club, la primera de Xavi com a entrenador i l’última de Sergio Busquets i Jordi Alba. Va ser la primera lliga des del 2019. Ter Stegen va guanyar el trofeu Zamora i Lewandowski va guanyar el trofeu Pichichi. Va ser un gran Barça.

L’equip es va reforçar a l’estiu amb noms com João Cancelo, João Félix, Ilkay Gündogan, Oriol Romeu i Iñigo Martínez, i té millor plantilla que la temporada anterior, però quant a joc camina com els crancs. Li falta gol i ha perdut fermesa al darrere. Xavi ha recuperat el discurs caducat d’un “Barça en construcció” i això no ha agradat a uns aficionats que demanen més autocrítica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)