Barça

Xavi és l’escollit per reconduir la situació

Barça. El club presidit per Joan Laporta manté la confiança en el tècnic tot i la mala dinàmica i la dura desfeta en la supercopa contra el Real Madrid

La desfeta en la final de la supercopa contra el Real Madrid ha estat un cop duríssim per al Barça. El conjunt blaugrana va ser escombrat (4-1) per l’etern rival, en un enfrontament en què no va ser capaç d’oferir resposta. Especialment tocada va quedar la figura del tècnic, Xavi Hernández, més qüestionat que mai des que va aterrar a la banqueta blaugrana, el novembre del 2021, director d’un equip que no carbura. El conjunt culer mostra en cada partit carències a nivell col·lectiu que tampoc cap futbolista des del punt de vista individual està aconseguint minimitzar. Sense Ter Stegen, la porteria és més feble; Araujo i Koundé no estan en la mateixa versió del curs passat; Pedri no juga prou seguit, i, a dalt, Lewandowski i João Félix, els dos atacants de qui més coses s’esperen, rendeixen de manera irregular. Ningú, a cap línia, esta marcant la diferència i, després, tampoc hi ha un pla col·lectiu al qual aferrar-se. Perquè, ras i curt, l’equip no genera volum de joc ofensiu amb pilota i tampoc està bé sense pilota en defensa. I aquest últim aspecte, el que afecta el model de joc, és el que apunta a Xavi.

És un problema de futbol que arrossega l’equip que orienta el preparador de Terrassa des de fa temps, però tot plegat va petar diumenge. “Estic preparat per aguantar les crítiques, no tinc problemes. Crec en mi mateix, en el projecte i els jugadors que tenim”, va assegurar Xavi al final del clàssic. “Estic tranquil. Amb mi d’entrenador, l’equip ha guanyat títols, no fa tant de temps”, va assegurar el tècnic, que va demanar perdó a l’afició en diverses ocasions. La situació, doncs, és delicada i es necessita un cop de volant immediat per reconduir-la. En el club, els que manen tenen clar que Xavi ha de ser l’encarregat de solucionar-ho. Així ho asseguren tant internament com públicament. “El mister segueix amb la confiança del president i de la direcció esportiva i aquesta derrota no canvia res”, va dir Deco, l’única veu autoritzada de l’entitat que ha parlat després del matx contra els blancs. “No hi ha res més a fer que treballar”, va cloure el director esportiu. D’aquesta manera, la cúpula del club presidit per Joan Laporta manté la confiança en Xavi i espera que l’entrenador sigui capaç de revertir la dinàmica.

De fet, no ha pogut canviar-ne tant la visió en poc més de tres mesos, ja que a finals de setembre de l’any passat Xavi va renovar amb el Barça fins al 30 de juny del 2025 amb una campanya més opcional. No s’adiu tampoc al tarannà de Laporta, acomiadar entrenadors que ell ha escollit a la meitat d’una temporada. Sent ell president només un tècnic no ha acabat un curs; va ser Ronald Koeman, destituït l’octubre del 2021, que ja estava en el càrrec quan ell va accedir a la presidència, nomenat pel president anterior, Josep Maria Bartomeu.

La realitat és que el Barça continua viu en les tres competicions més importants: en la lliga es troba a vuit punts del líder, el Girona, que ha disputat un partit més, i, malgrat que la distància és gran, està tot just a la meitat, encara li queden 19 jornades per disputar; en la Champions League està en els vuitens de final, una eliminatòria en què s’enfrontarà al Nàpols a finals de febrer, i en la copa també està en l’estació de vuitens, en què demà passat, dijous (19.30 h), visitarà l’Unionistas de Salamanca, de primera federació. Tot està per decidir, però el temps apressa i l’equip blaugrana ha de canviar molt si vol aspirar a competir per aquests títols. En el club hi continuen confiant.

EL MISSATGE DE DECO

“El ‘mister’ segueix amb la confiança del president i de la direcció esportiva”

CANVI DE RUMB

En la cúpula esperen que Xavi endevini la tecla que faci enlairar l’equip de seguida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)