Barça

Un any de somni

Aitana Bonmatí aconsegueix el seu primer The Best i posa la cirereta a un 2023 espectacular, tant amb el Barça com amb la selecció espanyola

Jonatan Giráldez i Cata Coll es queden sense reconeixement

El 2023 quedarà per sempre més en el record d’Aitana Bonmatí. La de Sant Pere de Ribes ho ha guanyat tot –amb l’única excepció de la copa de la Reina per una eliminació disciplinària– amb el Barça i la selecció espanyola, però també a títol individual. Ha aixecat la Champions, la lliga, la supercopa, el mundial i, en les seves vitrines particulars, també hi ha afegit la pilota d’or, el premi de la UEFA a millor jugadora de l’any; el Golden Player Woman de Tuttosport, el Women’s Best Playmaker 2023 d’IFFHS i el premi a la millor jugadora catalana de l’any (FCT). Ahir va tornar a aclaparar tots els focus i elogis del món del futbol en la gala que va organitzar la FIFA a Londres per premiar els millors futbolistes mundials del curs passat. Aitana –no podia ser d’una altra manera– també es va endur aquest guardó, posant així la cirereta a una temporada estel·lar. Ja no hi ha més premis per distingir una jugadora amb uns números estratosfèrics.

La migcampista va fer l’any passat la seva millor temporada des que és professional. Amb la baixa d’Alèxia Putellas per la greu lesió al genoll, Aitana va agafar les regnes de l’equip blaugrana i de la selecció espanyola i va ser clau en la consecució de tots els títols. Amb el Barça va marcar 18 dianes i va repartir 21 assistències. A més, va ser considerada MVP de la competició europea. Amb Espanya també va tenir un paper clau en el mundial d’Austràlia i Nova Zelanda i va sumar al seu palmarès, un cop més, l’MVP de la competició. Mèrits, doncs, més que suficients per endur-se el The Best i superar les altres dues finalistes: Jenni Hermoso, també campiona del món amb Espanya; i Linda Caicedo, finalista de la copa amb el Real Madrid. És el tercer any consecutiu que aquest prestigiós premi es queda a casa. Alèxia Putellas l’havia guanyat en les dues últimes edicions.

“Fa dues setmanes, quan acabava el 2023, em va entrar una certa nostàlgia. Ha estat un any excepcional, únic, que recordaré tota la vida. Començar el 2024 rebent aquest premi és tot un orgull. Ho dec al Barça i a la selecció pel gran treball que hem fet. Companyes, staff i treballadors de club, moltes gràcies. Sense vosaltres no estaria aquí recollint el premi ni seria la jugadora que soc avui en dia. Vull donar les gràcies eternament a aquells que no defalliu i m’acompanyeu en el camí. Em sento orgullosa de formar part d’aquest grup tan fort de jugadores que estan canviant el món”, va dir Aitana en el seu discurs, alternant el català, el castellà i l’anglès a l’auditori Eventim Apollo de Londres. Un altre premi que la referma com la millor jugadora del món als seus 25 anys.

Poc protagonisme culer

Malgrat guanyar la Champions, la lliga i la supercopa, i meravellar tot el planeta pel joc de l’equip, el Barça va tenir un paper testimonial en els altres reconeixements. El tècnic blaugrana, Jonatan Giráldez, es va tornar a quedar a les portes de ser nomenat a millor entrenador de futbol femení. El gallec va ser superat en les votacions per Sarina Wiegman, seleccionadora d’Anglaterra, que va ser finalista del mundial passat. El segon desencís de la nit va ser veure com Cata Coll, titular en la fase final de la copa del món amb Espanya, tampoc era escollida millor portera. El premi va anar a mans de Mary Earps, portera anglesa del Manchester United.

També hi va haver molt poc protagonisme blaugrana en l’onze titular de la FIFA. Només tres culers en van formar part: Aitana Bonmatí, Lucy Bronze i Keira Walsh, deixant fora a jugadores com Mapi León, Irene Paredes, Fridolina Rolfö o Salma Paralluelo. Mery Earps, Alex Greenwood, Olga Carmona, Alessia Russo, Lauren James, Ella Toone, Alex Morgan i Sam Kerr són les altres jugadores que figuren en l’onze ideal. Una gala, doncs, tenyida per la presència de les lionesses, però amb Aitana com la gran estrella de la nit.

Em sento orgullosa de formar part d’aquest grup tan fort de jugadores que estan canviant el món
Aitana Bonmatí
Ha estat un any excepcional, únic, que recordaré tota la vida. Ho dec al Barça i a la selecció pel gran treball que hem fet
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)