Barça

Giráldez: “El The Best? Hi ha coses difícils d’explicar”

La gala del The Best ha protagonitzat gran part de la roda de premsa de l’entrenador del Barça, Jonatan Giráldez, prèvia al clàssic de la supercopa (demà, 19h). El tècnic ha reconegut que no entén certes coses. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Els premis The Best

“Estic bé i tranquil. Els objectius que vam aconseguir l’any passat són sumament importants. Estic content i orgullós, també una mica decebut. Desconec els criteris, és una votació i hi ha persones que decideixen assignar un vot per decidir qui mereix guanyar i qui no. No és qüestió meva respondre això. Però si analitzes també les jugadores: per què no està Patri? O Caro? És una de les jugadores més desequilibrants que hi ha, o la que més. Mapi o Irene van fer una gran temporada i mereixien estar allà. O Rolfö, tant pel que va fer amb nosaltres com amb la selecció. Hi ha coses que, a nivell professional, no estan clares, però desconec els criteris i no he de donar explicacions”.

És una motivació extra?

“Per mi, no. La motivació és grupal, de títols, de jugar com equip. No hem de fer reivindicacions individuals. Sempre he explicat que la clau per aconseguir premis individuals és que puguis guanyar a nivell col·lectiu. És la mentalitat. Hem d’intentar fer una temporada igual o millor que la passada. Totes les reivindicacions que puguem fer és posar la feina al servei de l’equip per guanyar. No crec que sigui cap reivindicació”.

Credibilitat

“És una de les més importants. Sï que hi ha coses difícils d’explicar per les raons que he donat, però quan és un sistema de votació obert...Pregunteu les raons als altres per entendre-ho. És una votació global i justa. Aquí entra al criteri de cadascú si és just o no. És una gala important i té credibilitat”.

Quin Madrid espera?

“Ha canviat algunes jugadores i això pot afectar, sobretot en la seva fase ofensiva. Estem preparades. Pot haver-hi alguna variació a l’alineació i en el tipus de pressió, però és la nostra responsabilitat anticipar el context perquè no ens sorprengui el rival. És un partit difícil perquè és unes semifinals de supercopa”.

L’aposta del Madrid

“Al masculí hi ha una tradició històrica pel que fa a la rivalitat. El Barça té més experiència i porta més anys treballant en la secció. Depèn del resultat, es parla si està més o menys a prop de nosaltres. L’any passat van ser igualats i aquest any, en fer cinc gols, sembla que la distància és més gran. Ens hem de centrar en la part esportiva i evitar el focus mediàtic. No hi penso. El missatge és donar la millor versió i pensar en nosaltres i en el que fas en el dia a dia. El que facin els altres equips no m’importa. No hi penso, no ajuda. Ja tenim bastant nosaltres com per focalitzar-nos en els altres”.

Opcions a partit únic

“Sí, sense cap mena de dubte. Tot està més igualat. L’exemple és la temporada passada. Vam ser superiors fins l’expulsió, després canvia el context. Els partits que impliquen una eliminatòria i que el que guanyi passi, fa que s’iguali”.

Com arriba l’equip

“Bé. La copa va servir per donar descans a les jugadores que portaven més càrrega. Vam fer cinc sessions la setmana passada i hem pogut ajustar les càrregues. Estem amb la motivació que és el primer títol. Hem d’intentar donar la millor versió. És la cursa i l’ampolla d’aigua. Si beus ara, tindràs més força pel que ve. Ens ajudaria molt a afrontar el tram important de la temporada que ha de venir”.

Les disponibles

“Hem de veure avui com està la Marta. Va rebre un cop important, que semblava menys del que va ser. La idea és que pugui entrenar i, en funció de les sensacions, veurem si està disponible o no”.

Organització supercopa

“S’ha de planificar amb més temps. Només per una cosa tan simple com les reserves: una setmana abans del partit, tot és més car. Com abans tinguem clar tot, millor, perquè hem de treballar i organitzar”.

L’altra semifinal

“No hi ha un favorit. Tant l’Atlético de Madrid com el Llevant estan en un molt bon moment de forma. Que es classifiqui qui s’ho mereixi més”.

Fitxar

“Hi ha poques opcions per un tema de fair-play. És una situació delicada. Amb la lesió de Mapi, seria una bona opció reforçar la posició de central. Hem de fer servir les jugadores que poden ajudar. Engen ho està fent molt bé, la Martina està firmant bons partits i la Irene té molta experiència. No podem posar excuses. No fitxarem per fitxar, només si millorem la plantilla”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)