Barça

Feina feta

El Barça mastega sorra per superar l’Unionistas de Salamanca i es classifica per als quarts de final

El conjunt dirigit per Xavi Hernández comença perdent i desencalla el partit amb dues accions individuals de Kounde i Balde

UNIONISTAS 1 BARÇA 3

BARÇA:Iñaki Peña; Sergi Roberto, Kounde, Christensen (Cubarsí, 46’), Balde; Oriol Romeu, De Jong, Fermín (Pedri, 61’); Ferran Torres (Vitor Roque, 82’), Marc Guiu (Lewandowski, 61’) i João Félix (Gündogan, 61’). UNIONISTAS DE SALAMANCA:Iván Martínez; Carlos Giménez, Ramiro, Erik, Ekaitz Jiménez (Jon Rojo, 60’); Álvaro Gómez, Jordi Tur, Adri Gómez (Nespral, 60’), Serrano (Villar, 46’); Losada (Teijeira, 79’) i Rastrojo (Slavy, 60’). GOLS:1-0 (31’) Álvaro Gómez. 1-1 (45) Ferran Torres. 1-2 (69’) Kounde. 1-3 (73’) Balde.ÀRBITRE:Hernández Maeso (col·legi extremeny) amb Prieto Iglesias (col·legi navarrès) al VAR.T.G.:als locals Ekaitz Jiménez i Carlos Giménez; i als visitants Marc Guiu i Cubarsí.T.V.:cap.PÚBLIC:6.000 espectadors a l’estadi Reina Sofia.

Tal com està el Barça, ningú podia esperar que l’enfrontament d’ahir al feu de l’Unionistas de Salamanca fos un passeig, tot i ser un rival de primera divisió FEF. I, òbviament, no ho va ser. Però el conjunt dirigit per Xavi Hernández va fer la feina i guanya aire i temps, després de protagonitzar una actuació seriosa, en un partit en què va haver de mastegar sorra per remuntar, imposar-se (1-3) i segellar l’accés als quarts de final de la copa. Dues accions individuals de dos defenses com Balde i Kounde, autors de dos golassos en la segona part, van resultar la fórmula triomfadora per a un equip que col·lectivament va tornar a mostrar dificultats. Res canvia d’un dia per l’altre. I és que al conjunt blaugrana li va costar; es va trobar un contrincant dur, que amb el seu plantejament va portar-lo al límit i va posar-lo en problemes, sobretot en una primera part en què hauria pogut marxar al descans perdent per més d’un gol.

L’inici ja va ser marca de la casa d’aquest Barça, que acostuma a començar fatal, concedint al darrere. No havia passat ni un minut i l’Unionistas ja va estar a punt de fer el primer, quan Losada va trobar-se sol davant d’Iñaki Peña i va xutar a fora. Al davanter local li havia filtrat la pilota Rastrojo, un jugador que amb la seva rapidesa va ser un maldecap per als culers, com Álvaro Gómez, verinós amb el seu colpeig. El guió, en aquest primer acte, va ser simple: el grup entrenat per Daniel Ponz va cedir la pilota al Barça, va endreçar-se en un 4-4-2 al seu camp, va defensar agressiu i intens i va esperar el moment per sortir al contraatac. I així va avançar-se, amb una transició ràpida que va finalitzar amb centrada de Serrano i una volea al segon pal espectacular d’Álvaro Gómez (30’).

L’estadi Reina Sofia, ple amb els 6.000 aficionats que hi caben, va esclatar i va continuar collant un conjunt blaugrana que no endevinava la tecla per generar volum ofensiu. I això que Xavi va alinear jugadors titulars com ara Iñaki Peña, Sergi Roberto, Kounde, Christensen, Balde, De Jong, João Félix i Ferran Torres. Oriol Romeu i Marc Guiu van ser les novetats, rendint tots dos decentment. El jove atacant de 18 anys, de fet, va tenir l’única ocasió clara abans del gol, rematant de forma acrobàtica una centrada de João Félix i que el porter Iván Martínez va aturar-li. D’aquesta manera, el Barça va monopolitzar l’esfèrica, però ningú va fer res diferent perquè passés alguna cosa; ni desmarcades de ruptura, ni driblatges, ni passades atrevides, ni xuts des de fora de l’àrea. Res. A més de falta de joc col·lectiu, a aquest equip també li falta personalitat. Mentrestant, l’Unionistas, amb avantatge, continuava còmode i buscant fer mal corrent quan recuperava, i Rastrojo, en una cavalcada, gairebé obre escletxa, però el seu tir va enviar-lo a córner Iñaki Peña. Un córner clau, ja que va significar l’empat blaugrana. Els locals van llançar-lo, no van marcar, tampoc van tancar bé, i el refús dels culers va acabar amb Ferran Torres (45’) sol davant del porter, i el valencià no va perdonar.

Se la van ben trobar, els barcelonistes, aquesta diana, que va tenir un efecte ben diferent per a tots dos, vist el que va passar en una segona meitat que va engegar amb el debut de Pau Cubarsí, relleu a l’eix de la defensa del lesionat Christensen. Setze anys –dilluns fa els 17– té el central d’Estanyol, que va estar esplèndid. L’Unionistas, doncs, va perdre pistonada, el desplegament havia estat enorme i el desgast no els va permetre estar al mateix nivell. Es van enfonsar a prop de la seva porteria i, amb el camp fent baixada, l’escenari va ser més favorable al Barça. Tot i això, Xavi va haver de recórrer a Gündogan, Lewandowski i Pedri, que van entrar quan quedava mitja hora, per acostar l’equip al camí del gol. Van ser, però, dos defenses, els que ho van desencallar tot plegat. Primer Kounde (69’) amb una fuetada des de fora de l’àrea i, tot seguit, Balde (73’) amb una fantàstica jugada individual que va culminar també amb un xutàs. El duel va quedar dat i beneït, o això semblava, ja que Iñaki Peña va haver de tornar a emergir amb una doble intervenció brutal per negar el gol a Slavy i Álvaro Gómez. Els blaugrana sabran avui el seu rival en els quarts de final; el sorteig és a la 1 del migdia.

LESIÓ

Christensen va retirar-se amb molèsties. Ja hi ha sis jugadors a la infermeria

EL PROPER RIVAL

Aquest migdia a la 1 tindrà lloc el sorteig de l’eliminatòria dels quarts de final

PAU CUBARSÍ

El central de 16 anys va debutar jugant a bon nivell tota la segona part
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)