L’1x1 de l’Unionistas-Barça

Per Oriol Tortajada

IÑAKI PEÑA (90’)
VALENT
Venut en el gol del rival. Afusellat per Álvaro Gómez en el golàs de l’Unionistas. Una magnífica doble intervenció seva va estalviar cinc minuts de patiment final a l’equip. Decidit i ferm sortint amb els punys durant tot el partit.
S. ROBERTO (90’)
COMPROMÈS
Amb Cancelo encara lesionat, sense el sancionat Araujo i amb Kounde necessari com a central, el capità estava destinat a tornar al lateral dret. Xavi el va escollir davant d’Hèctor Fort. Viu un bon pic de forma.
KOUNDE (90’)
FRANCTIRADOR
El seu gran gol des de fora de l’àrea va rescatar Xavi i el Barça a Salamanca. Una canonada esplèndida per situar l’equip en els quarts de final de la copa. És el seu segon gol de la temporada. Ja va marcar a Pamplona en la lliga.
CHRISTENSEN (46’)
LENT
Losada li va guanyar l’esquena en una acció en el primer minut que no va acabar en gol de miracle. Va patir a camp obert contra Rastrojo. Millor en els duels cos a cos. Substituït en el descans per unes molèsties.
BALDE (90’)
DESFERMAT
Profund. Va nodrir els davanters de bones pilotes dins l’àrea. Bon partit segellat amb un gran gol en acció individual, arrencant des de la banda, progressant pel passadís interior i afusellant Iván Martínez. Primer gol del curs.
DE JONG (90’)
AUDAÇ
Quan va créixer ell en el partit, va millorar el Barça en estabilitat i control del joc. Va demostrar molta sang freda en més d’una acció jugant de cara a la pròpia porteria, davant l’alta pressió del rival, oferint-se a Iñaki Peña.
ORIOL ROMEU (90’)
FERM
Des dels seus dos errors del dia de l’Anvers en la Champions, cada vegada que juga se’l mira amb lupa. Ahir va tornar a l’onze i va complir. Pot estar més o menys encertat amb pilota, però no va defugir cap xoc. En això és una garantia.
FERMÍN (61’)
INTENS
La seva cessió al Linares va ser un màster per aprendre a jugar en escenaris com el Campo de Futbol Reina Sofía de Salamanca. Perfectament adaptat a l’hàbitat. Es va buidar en la pressió i en cada disputa de pilota.
FERRAN (82’)
OPORTÚ
Si el gol de Kounde va enlairar el Barça cap als quarts de final, el gol de Ferran va ser igual o encara més important. Ell va empatar el partit i va apagar l’incendi que havia generat l’1-0. Gran gol al contraatac, amb una excel·lent definició.
MARC GUIU (61)’
REMATADOR
La gran sorpresa de l’onze. Entre Lewandowski, Vitor Roque i ell, l’escollit va ser el català. Una gran acció de reflexos del porter Iván Martínez va allunyar-lo del gol en una bona rematada acrobàtica. Participatiu i intens.
JOÃO FÉLIX (61’)
INTERMITENT
Amb el fre de mà posat. Va perdre moltes pilotes en la primera meitat, però seva va ser la passada per activar Ferran en el gol de l’empat i seva va ser la centrada en l’acció de Marc Guiu. Talent des de la intermitència. Se n’espera més.
CUBARSÍ (44’)
FELIÇ
Debut oficial amb el primer equip. Als seus 16 anys va demostrar gran enteresa per actuar en un lloc tan delicat com l’eix central.
GÜNDOGAN (29’)
FIABLE
Amb l’1-1, Xavi va treure l’artilleria pesant. Ilkay va donar consistència a l’equip en la zona de tres quarts de camp.
‘LEWI’ (29’)
RESERVAT
Descans oportú. Treva després dels seus dos gols a Riad i mirant de reüll el Betis.
PEDRI (29’)
IMAGINATIU
Minuts per continuar guanyant to físic. Bons detalls de qualitat.
V. ROQUE (8’)
TESTIMONIAL
Xavi va dir en la prèvia que el brasiler tindria minuts. Van ser 8. Massa pocs...