El protagonista

João Félix

João Félix avisa el PSG i el Madrid

Gol al Cívitas Metropolitano per irritar Simeone, assistència a Raphinha en l’únic gol del Barça contra el Las Palmas i gol decisiu ahir al Nuevo Mirandilla contra el Cadis. El gol de la victòria. Un golàs. João Félix venia de jugar trenta minuts a París i, anteriorment, només nou en la tornada contra el Nàpols, però el seu rol secundari en la Champions contrasta amb la seva enorme aportació en els tres últims partits de lliga. Senzillament fonamental. El portuguès ha donat punts com a titular i també sortint des de la banqueta. El seu pic de forma i el seu golàs de tisora contra el Cadis posen Xavi en un dilema, perquè fins ahir tothom tenia clara la davantera titular dimarts en la tornada contra el PSG, però João reobre el debat. Si Xavi es manté fidel al pla que va funcionar al Parc dels Prínceps, Raphinha, Lewandowski i Lamine Yamal serà el trident ofensiu, però João Félix reclama una major quota de pantalla.

El portuguès va ser el millor del Barça al Nuevo Mirandilla. L’acció del gol va ser molt estètica. Gran rematada de tisora i gran recurs davant l’oposició de Javi Hernández. Marcos Alonso va servir el córner, João va imaginar i João va executar. Gran gest tècnic. Però més enllà del gol va ser el millor en atac. La fusta el va allunyar del doblet en el minut 71, quan una rematada rassa des de fora de l’àrea va trobar l’arrel del pal com a destí, amb Ledesma batut. Deu minuts abans ja havia estat a punt de tornar a marcar amb una rematada de primeres que va marxar a fora per poc, després d’una centrada de Ferran Torres. Fa dos anys, en un Cadis-Atlético (3-2), João Félix havia marcat un doblet en aquest mateix estadi i un dels gols també va ser de tisora. Li porta sort el Nuevo Mirandilla.

Sona la música de la Champions i els tambors de batalla del clàssic. PSG i Real Madrid. João està preparat.