FEB

Ben tornada a Fontajau

Bàsquet. Lliga Femenina. La pivot Julia Reisingerová, l’MVP de la final del 2019 contra l’Avenida, és el primer fitxatge de l’Uni per a la temporada 2020/2021

La pivot txeca Julia Reisingerová (1,94 m, 1988) tornarà a les files de l’Spar Girona –Citylift deixa de patrocinar l’equip– la temporada vinent, un any després d’haver marxat al València, que li va fer una suculenta oferta econòmica. La txeca, que va tenir una entrada molt prometedora a la Lliga Femenina amb el Sant Adrià quan acabava de fer 18 anys, firmarà per dues temporades per l’equip gironí, en una primera mostra que, si bé caldrà reduir pressupost, el potencial de la plantilla no se’n ressentirà gaire. De fet, el club gironí treballa amb la idea que els salaris aniran globalment a la baixa perquè la Covid-19 afectarà tothom i tots els clubs.

Reisingerová va deixar l’Uni amb el trofeu d’MVP de la final a les mans després de ser molt rellevant en la consecució del títol de lliga contra l’Avenida, si bé l’Uni es caracteritzava justament per no dependre gaire de cap jugadora. Reisingerová va acreditar 9,9 punts (55% de 2), 4,1 rebots i 9,2 de valoració en 19,7 minuts, sumant totes les competicions FEB. Aquesta temporada a València, lluny de tenir més protagonisme, s’ha mogut en xifres semblants i ha acreditat 9,3 punts (56% de 2), 3,7 rebots i 8,6 de valoració en 17,1 minuts i gairebé sempre sortint des de la banqueta.

Abans d’arribar a Catalunya Resingerová va ser la jugadora més dominant de la lliga del seu país al Karlovy Vary (20,9 punts i 6,9 rebots). El 2013 va ser subcampiona d’Europa cadet amb el seu país en un campionat en què va ser escollida en el cinc inicial (12,1 punts i 8,4 rebots). El 2018 va ser escollida al draft de l’NBA per les Sparks de Los Angeles en el lloc 35.

El director esportiu de l’Uni, Pere Puig, mostra la seva satisfacció per recuperar una jugadora per la qual professa una gran admiració des de la seva arribada a la Lliga Femenina: “Ja feia temps que treballàvem perquè ella pogués venir i estem molt contents que al final hàgim tancat aquest acord.” Puig considera que la jugadora serà clau en la plantilla de la temporada vinent. “És una jugadora –hi afegeix–dominant a la pintura i amb bon tir. Encara té, a més, marge de millora, tot i que és una pivot ja amb molta experiència a la lliga.”

L’arribada de Reisingerová tanca les portes a la continuïtat de la 5 titular aquesta temporada, Mima Coulibaly (8,4 punts i 7,8 rebots), que ha jugat 38 partits aquesta temporada.

LES REACCIONS

Estàvem molt interessats que pogués tornar, serà una jugadora clau per a nosaltres en la pintura
Ja la coneixem. Tot i la seva joventut, és una pivot dominant i amb molt de marge de millora
Pere Puig
Director esportiu de l’Uni

Quatre jugadores confirmades

La confirmació del fitxatge de la pivot del València deixa l’Uni ara mateix amb quatre jugadores per a la temporada 2020/2021: Marta Xargay, Helena Oma, María Araújo i Julia Reisingerová. En la posició de base tant Laia Palau com Núria Martínez han mostrat la intenció de continuar i el més probable és que tornin a formar tàndem com a directores de joc. Tampoc s’ha d’oblidar que l’entrenador, Èric Surís, no ha renovat. L’equip no tindrà més de nou jugadores i s’ha de veure en quina situació queda el mercat dels EUA perquè la WNBA no té data d’inici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)