FEB

Olaf Schaftenaar, el quatre

Bàsquet. L’aler pivot (2,08 m, 1993), al Canoe en la LEB Or el darrer curs, és la setena peça del Girona, que també té lligat Davis Rozitis (2,13 m, 1990)

Olaf Schaftenaar (2,08 m, 1993) jugarà al Bàsquet Girona en el debut del club de Marc Gasol a la LEB Or, categoria en què l’aler pivot ha disputat aquest darrer curs 24 partits amb el Canoe (10 punts amb un 40 per cent en triples, 3,4 rebots i 10 de valoració en 24 minuts de mitjana per partit).

L’internacional amb els Països Baixos es va formar a l’Oregon State Beavers de l’NCAA i va jugar tres anys a la lliga del seu país amb el Zwolle, amb qui va guanyar la competició per primer cop en la història del club. “Em sento molt afortunat d’arribar a un club com el Girona, n’he sentit grans coses i estic molt content de fitxar per un projecte tan ambiciós. No puc esperar el moment que comenci”, diu Schaftenaar, que es defineix com a jugador: “A la pista puc fer de tot, soc bon tirador i passo bé la pilota. Puc ajudar l’equip en diversos aspectes.”

La pintura

Schaftenaar és el setè jugador confirmat de l’equip que entrenarà Carles Marco, després del capità Albert Sàbat –amb contracte des del curs passat–, les renovacions de Gerard Sevillano i Robert Cosialls i els fitxatges de Pep Busquets (cedit pel Joventut), Àlex Llorca i Dani Garcia (propietat del Manresa).

El següent jugador l’arribada del qual a Fontajau es farà oficial en les pròximes hores també ve de la LEB Or, tot i que, en lloc de jugar en un equip de baix –el Canoe era penúltim quan es va aturar la lliga i Schaftenaar n’era el segon màxim anotador–, ha jugat la darrera temporada al Guipúscoa –primer, empatat amb el Valladolid–. El letó Davis Rozitis (2,13 m, 1990) serà el sostre de l’equip gironí. A Sant Sebastià hi acreditava 8,7 punts, 5,7 rebots i 13,3 de valoració en 20:45 de mitjana i té més recorregut que Schaftenaar en la categoria. Perquè ja va jugar a Lleida (2017) i a Ourense (2017-19). El COB havia intentat recuperar-lo, però hi va renunciar quan el letó ja s’havia compromès amb l’equip gironí, que manté lliures les places d’extracomunitaris.

EL PROTAGONISTA

Estic molt content de fitxar per un projecte tan ambiciós. Puc fer de tot, ajudar l’equip en diversos aspectes
Olaf Schaftenaar

OBRE EL CAMP

40
per cent
en triples (47/118) havia fet Schaftenaar quan es va aturar la lliga al març
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)