Eurolliga

El líder també sap patir

Bàsquet. El Barça es complica la vida en els minuts finals en un ambient de màxima pressió però sentencia amb bones accions de Mirotic i Kuric i pels errors en els triples dels serbis (3/20)

Estrella Roja 69 Barça 76

ESTRELLA ROJA:Wolters (11), Mitrovic (11), Kalinic (15), Hollins (2), Kuzmic (4) –cinc inicial–, Davidovac (8), Laci, Ivanovic (4), Markovic (8), Zirbes (2). 21/42 de 2. 3/20 triples. 18/27 tirs lliures. 35 rebots (14 Kuzmic). 10 assistències (2 Davidovac). 68 valoració (15 Davidovac).BARÇA:Sanli (11), Martínez (6), Laprovittola (6), Kuric (8), Mirotic (10) –cinc inicial–, Exum, Smits (11), Hayes (14), Oriola (2) i Jokubaitis. 18/38 de 2. 9/18 triples (2 Hayes, 2 Laprovittola, 2 Martínez, 1 Smits, 1 Sanli i 1 Kuric). 13/15 tirs lliures. 35 rebots (8 Hayes). 22 assistències (5 Laprovittola). 90 valoració (23 Hayes).PARCIALS:13-20, 18-14 (31-34); 18-27 (49-61) i 20-15 (69-76).

El Barça mantindrà una jornada més el lideratge a l’Eurolliga després de sobreviure a la pressió ambiental de la pista més calenta d’Europa en un partit en què va combinar moments de lucidesa en atac i bona defensa però en què va acabar patint per la pressió del públic i els jugadors locals. Pel Barça va destacar Hayes (14 punts i 8 rebots), que va fer el seu millor partit a l’Eurolliga, i en els instants finals Mirotic i Kuric, autor del triple decisiu. Els errors en els triples (3 de 20) van ser determinants per a la sort del partit.

Tot i la presència de Novak Djokovic a la primera fila, els guerrers del Pionir es van veure sobrepassats pel Barça en uns primers minuts brillants en defensa i en atac. Laprovittola va fer un recital de cinc minuts lluint-se assistint sobretot Sanli i Martínez, que sols van clavar els tres primers triples que van provar (5-16). La segona unitat de Saras va topar contra el mur roig dels locals, que van fer un pas endavant i en atac van viure de la grapa de Mitrovic.

La defensa i els crits incessants de l’afició local van desactivar els blaugrana en el segon quart. Un 7-0 d’inici i un posterior triple de Wolters van capgirar el partit (23-22). Va tornar Laprovittola, però Davies també es va estavellar contra els pivots locals. L’equip va millorar en els minuts finals amb accions més ràpides, però Kuzmic es va menjar els blaugrana recollint un rebot rere un altre (9, 7 en atac). Els serbis van arribar vius al descans, tot i que el desitjat Kalinic semblava desaparegut en combat.

De tres en tres

El serbi va sortir del vestidor com un jugador nou (11 punts en deu minuts) però no va poder sol contra l’allau ofensiva blaugrana, liderada un cop més per Laprovittola. L’argentí va marcar la línia amb dos triples seguits i s’hi van afegir Hayes, amb dos més, i Smits. El nord-americà, que ja va fer molt bon partit a Tenerife, va anar a la banqueta amb 14 punts. Jokubaitis, amb una entrada marca de la casa, va aconseguir la màxima diferència (49-61) en l’última acció del tercer quart.

Els serbis, malgrat tot, van decidir no rendir-se i van tornar a posar les barricades a la seva zona, cosa que va provocar el col·lapse en l’atac dels blaugrana (63-67) i una esbroncada monumental de Saras mentre Laprovittola s’ho mirava de la banqueta després de perdre una pilota. Djokovic, encès, va ser el primer a fer aixecar els 8.000 seguidors serbis en uns minuts d’altíssima tensió fins a l’aparició estel·lar de Mirotic amb un dos més un determinant (63-70). Markovic s’hi va tornar de tres (68-71) però finalment Kuric, també des dels 6,75 m, va dir prou.

Hem tingut sort amb els seus errors en el triple però avui el que volíem era guanyar