Lliga femenina

Es confirma la lesió d’Irati Etxarri

L’Spar Girona, que no troba la peça que ompli el buit de Cornelius al perímetre, perd l’alera pivot navarresa, mentre l’Avenida també es reforça abans que es tanqui el mercat d’hivern

Irati Etxarri (1,89 m, 1998) té una fractura aguda al lligament encreuat anterior del seu genoll esquerre, un diagnòstic confirmat pels serveis mèdics de l’Uni Girona l’endemà que l’alera pivot navarresa deixés el parquet de la Font de Sant Lluís en llitera. La setmana que ve es valorarà la intervenció quirúrgica de la jugadora, que a 8:23 per acabar el primer partit després de la segona finestra FIBA (derrota per 77-62 a València) veia com li fallava el genoll en una acció de fora cap a dins.

Etxarri, que va arribar a Fontajau a l’estiu procedent del Cadí com l’MVP estatal de la Lliga Femenina i millor alera pivot després de quatre temporades a la Seu, amb un contracte per a aquesta temporada i la següent, només s’havia perdut un partit de lliga per malaltia, el que tancava la primera volta a Tenerife (59-96). En la lliga duia 5,6 punts, 3 rebots i 6,4 de valoració en 19:15 de mitjana i, en el seu debut en l’Eurolliga, 4,4, 3,6 i 6 en 19; com a rotació de María Araújo menys quan les baixes al perímetre o en el cinc feien que jugués o bé d’alera o bé al costat de la gallega.

Mala peça al teler

La lesió d’Etxarri fa imprescindible que l’Uni acudeixi a un mercat en què, fins ara, no ha trobat cap jugadora que encaixi en les capacitats econòmiques del club –ni amb la compensació rebuda per la marxa de Cornelius– i l’estructura de la plantilla que entrena Bernat Canut, que a València ja tenia només nou peces per la lesió muscular de Binta Drammeh.

El mercat es tanca el dia 28, però la lesió d’Etxarri permetria fer una incorporació fora del termini en ser de llarga durada. La condició, tal com va passar amb les arribades de Laia Flores –quan es va lesionar Araújo fa dos anys– o la pivot Vionise Pierre-Louis –Nadia Colhado– el 2019 per disputar (i guanyar) el play-off, que la jugadora no necessités transfer. És a dir, el seu club de procedència hauria de ser de la FEB. Hi ha un altre condicionant a Fontajau: la quota de jugadores de formació. Nora Galve i la mateixa Etxarri no poden ser donades de baixa i a la plantilla ja hi ha onze peces.

Alexis Prince (1,88 m, 1994) és el fitxatge anunciat per l’Avenida ahir. Arriba procedent del Hatay turc, amb el qual acreditava 20 punts i 10 rebots en la lliga i 16 i 10 en l’Eurocopa, competició de la qual Cierra Burdick, que abans-d’ahir debutava amb el València, n’era la màxima rebotadora (14,4). Prince pot jugar de tres i de quatre, i ella o Michaela Onyenwere, Cotonou a la FEB i que marxarà a la WNBA abans que s’acabi la lliga –Brittney Sykes també podria fer-ho; no és el cas de Rebekah Gardner–, no podran disputar l’Eurolliga. L’Uni juga a Salamanca el 26 de febrer en partit de la Lliga Femenina i l’1 de març, a Europa. En la competició estatal té una victòria més, i en la continental tots dos equips es disputen, amb 7-5, un lloc en els quarts.

LA DADA

1
partit
s’havia perdut la navarresa en el seu primer curs en l’Uni, amb qui va signar per dos anys.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)