Lliga femenina

L’Spar Girona es llepa les ferides contra el Gran Canària (85-66)

Victòria de l’Spar Girona contra el Gran Canària, amb Irati Etxarri ovacionada per Fontajau després de la lesió de dijous a València. El parcial de 16-2 al segon quart és el que dona el control del marcador a l’Uni (32-23), superat en el primer per culpa del desencert i la inferioritat en el rebot (10-16 i 23-22 a la mitja part).

Bernat Canut demana temps mort a 3:15 per acabar el tercer quart (6-15), després d’un 0-8 i amb cap falta en defensa assenyalada. Una en atac a Koné a 4:41 forçada per Sykes i la de Tolo en el primer atac en què participa quan carrega l’ofensiu al tir de Gardner, el 8-11 que no puja al marcador. La primera falta en defensa, és la de Blasigh a 2:38 sobre Murphy (9-15 2+1) i quan Koné ja seia amb dues, les dues en atac. La primera en defensa de les locals és de Syes, a 1:33, moment en què Araújo, la única que anota més d’un cop a l’Uni, seu per Labuckiene en l’inicial i autora del 2-0 de mitja distància.

Murphy tanca el primer quart 13-19 i el primer triple de les vermelles és de Gardner a 9:22 en la primera que toca des que substitueix Parra (16-21). Canut movia la banqueta constantment –sobretot les tres interiors que es repartien dos llocs– i Araújo per Labuckiene força el temps mort visitant a 8:22 (18-21). Tolo a 7:48 de 6 metres dona el segon avantatge a l’Uni (22-21) completant el 10-0.

Araújo al límit de la possessió des de quasi 8 metres i Flores de la cantonada ensorren la 2-3 visitant i, en transició, Sykes situa la màxima (32-23) amb el 16-2. El segon triple de Gardner és el 42-33 amb què s’arriba al descans (51-28 en valoració), després del qual les grogues fan camp enrere en la sacada inicial.

Tolo i Sykes permeten disposar de 12 de màxima a l’inici de la segona meitat (49-37), com Gardner i Sykes (54-42). També els triples de Flores i Parra (61-49), abans que el de Murphy a l’últim minut ampliés el marge (65-51) i una acció marca de la casa de Sykes i Murphy de tir lliure deixessin el 69-51.

L’últim quart és un tràmit, només amb Labuckiene anotant per les locals (5 punts), fet que obligava Bernat Canut a aturar-ho a 4:48 (74-60 Koné). Tolo assistida per Sykes hi posa remei i Gardner s’hi afegeix per igualar la màxima (78-60). Mar Ibern entrava per la lituana a 1:37 i Berta Ribas per Flores a 1:30, en la tercera aparició de les dues vinculades a la lliga i Gardner clavant el triple després de l’ofensiu de Parra (85-66)