FIBA Champions

Toca ser molt forts a casa

Bàsquet. FIBA Champions League. El Baxi Manresa perd el primer partit del ‘play-off’ de quarts de final a la pista del Lenovo Tenerife després de fer un bon inici i lluitar fins al final

Lenovo Tenerife 91 Baxi Manresa 84

LENOVO TENERIFE:Doornekamp (5), Huertas (13>, Shermadini (18), Cook (6) i Salin (16) –cinc inicial–; Abromaitis (11), Bolmaro, Diagne, Fitipaldo (16), Guerra (6) i Rodríguez. 18/29 de 2 punts. 12/30 triples (4 Salin, 3 Fitipaldo i Abromaitis, 1 Huertas i Doornekamp). 19/24 tirs lliures. 42 rebots (8 Doornekamp). 18 assistències (9 Huertas). 98 valoració (19 Shermadini).BAXI MANRESA:Robinson (15), Harding (21), Sagnia, Geben (6) i Pérez (5) –cinc inicial–; Badio (8), Waczynski (12), Jou (4), Garcia (2), Steinbergs (3), Olumuyiwa (5) i Vaulet (3). 21/44 de 2 punts. 9/24 triples (2 Harding i Waczynski i 1 Badio, Robinson, Steinbergs, Vaulet i Pérez). 15/15 tirs lliures. 27 rebots (6 Robinson). 22 assistències (5 Pérez). 99 valoració (22 Robinson).PARCIALS:20-27, 26-13 (46-40), 23-18 (69-58) i 22-26 (91-94).

L’esforç i la lluita del Baxi Manresa a la pista del Lenovo Tenerife en el primer partit del play-off de quarts de final de la FIBA Champions League no van culminar amb un bon resultat i els manresans van perdre per 91-84. Els homes de Pedro Martínez van fer un bon inici de partit i van arribar a guanyar de dotze punts, però els illencs van reaccionar i van passar a dominar. El Manresa es va acostar fins a només dos punts en els últims minuts i va lluitar fins al final, però va caure derrotat.

L’eliminatòria és al millor de tres partits i el segon és jugarà dimecres vinent al Nou Congost (20.45 h, Esport3) i, en cas de ser necessari el tercer partit i definitiu, seria a la pista del Tenerife el 19 d’abril. Ferrari va ser descartat abans del partit perquè tenia molèsties al peu esquerre.

Molt encertat a l’inici

El Tenerife va començar el partit una mica adormit; el Manresa, molt centrat, i en el minut quatre ja guanyava d’onze punts (4-15) després d’un parcial de 0-10. Malgrat que els illencs van entrar per fi en el partit després d’un temps mort del seu tècnic, els manresans van continuar Al davant i van arribar als dotze punts de diferència (15-27). En el segon quart el Tenerife va incrementar la intensitat defensiva i el Manresa no va estar tan encertat en el tir exterior. El resultat va ser la remuntada local, que va portar al Tenerife a guanyar en el descans per 46-40.

En la segona meitat els illencs van continuar amb la seva bona dinàmica i es va començar a distanciar clarament en el marcador fins als tretze punts d’avantatge (63-50) Una bona defensa no va donar opcions al Manresa, que es va mantenir a una distancia d’uns deu punts fins a l’inici del darrer quart. Una bona reacció dels manresans els va situar a només dos punts (72-70) a sis minuts del final. Això els va animar i van lluitar fins al final per aconseguir la victòria, però el Tenerife va estar encertat en els triples en els últims minuts i es va imposar per 91-84.