Lliga femenina

Laura Peña, l’escollida

La base del Cadí la Seu les quatre últimes temporades serà la directora de joc de l’Spar Girona el curs que ve

Laura Peña (1,69 m, 1998) és la jugadora que dirigirà l’Spar Girona a la pista a partir del curs que ve. La base del Cadí les últimes quatre temporades, on va arribar procedent del Femení Sant Adrià –hi va ser deu anys, dos dels quals en la LF inclosos l’ascens (2017) i el descens (19)–, acabava contracte amb el Sedis, que ahir n’anunciava la marxa. És la segona sortida que anuncia el club lleidatà, després de la de Stephanie Watts. Una llista de baixes que creixerà amb pesos pesants com ara Laia Raventós, Geo Bahí o Jewell Tunstull.

La pedra filosofal

Peña, que no ha pogut acabar la temporada per una lesió a l’espatlla que la va fer passar per la sala d’operacions, ha fet el seu millor curs pel que fa a punts (11,1), rebots (4,9), assistències (3,5) i valoració (14) en la Lliga Femenina. En la penúltima finestra FIBA Miguel Méndez la va incloure en la convocatòria de la selecció espanyola, on hi ha Laia Palau de team manager. Laura Peña serà la pedra filosofal sobre la qual la directora esportiva de l’Uni edifiqui el nou projecte gironí. El club sempre s’ha caracteritzat per la seva aposta en el lloc de base i, de fet, el seu camí en l’elit es pot explicar amb les figures de Laura Antoja, Noemí Jordana i Laia Palau –les dues últimes amb el 9, el dorsal de Peña que la barcelonina ja no va poder agafar perquè el club li va retirar a l’osonenca– com a fil conductor. Una figura, la de directora de joc, la responsabilitat de la qual pesava massa sobre Laura Cornelius i Laia Flores en l’últim curs, fet que explica el fitxatge de Brittney Sykes al novembre i la no renovació de la mataronina.

LES DADES

2
jugadores
ja ha anunciat el Sedis que no continuen a l’equip: Stephanie Watts i Laura Peña. La llista de baixes serà extensa
6
anys
ha jugat la base de Vilassar en la Lliga Femenina, dues amb el Sant Adrià, amb qui puja i baixa, i quatre amb el Cadí
40
per cent
d’encert en triples ha acreditat Peña aquest últim exercici, el millor de la seva carrera en l’aspecte estadístic
Patrocini

La baixada de la Seu a Girona

Laura Peña, en espera que l’Spar Girona faci oficial la seva incorporació, seguirà els passos d’Irati Etxarri fa un any, quan la navarresa també arribava a Fontajau després de quatre anys a la Seu un cop acabat el seu contracte. L’alera-pivot ho feia com l’MVP estatal d’un curs en què Peña era la revelació. Un camí, del Pirineu a Girona, que fa baixada i que anteriorment ja havien fet els tècnics Miguel Ángel Ortega i Bernat Canut –Joan Carles Díez també entrena l’Uni en la Lliga Femenina després de fer-ho a la Seu– o jugadores com ara Sònia Borges i Helena Oma –hi va estar cedida el 2018–. Rosa Pérez, Cèlia Macià o Mari Moreno van jugar al club gironí en la LF2 després d’haver-ho fet al Cadí. En la Lliga Femenina, Laura Antoja, Laura Camps, Eva Guneva, Astou Traoré, Sofia da Silva, Jael Freixanet o Vanessa Ble han jugat a l’Uni després de passar pel Sedis. També hi ha camins a la inversa com ara el de Geo Bahí o Júlia Soler, a més de les segones etapes de Pérez, Moreno i Traoré a la Seu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)