Lliga femenina

CAYETANO PÉREZ

PRESIDENT UNI GIRONA

“Esperem que la gent s’animi i tornem a omplir”

“Veus que hi ha gent que no està renovant i ara que hem obert les noves altes tampoc seguim el ritme que ens agradaria”, alerta el dirigent de l’Uni sobre la campanya

“Creiem en la gent d’aquí i el seu talent, les cuidem”

Patrocini
Estem mirant el mercat i suposo que ens reforçarem però depèn de Gardner, si hi és o no; t’allibera una part de recursos
[Antoja] Apostem pel talent femení i no només a la pista sinó a la banqueta. A la gent que sigui de la casa els agrada
[Araújo] No ens podíem esperar i la nostra intenció era comptar amb ella aquesta temporada i la següent

L’Uni Girona va presentar fa quasi un mes –el 13 de juliol, que era dimarts– Tu ets la nostra sort, la campanya d’abonaments l’objectiu del qual era “arribar als 3.000”. Ho deia el president del club, Cayetano Pérez, que ara actualitza les dades i adverteix: “No va tan bé com voldríem. Això és esport, hi pot haver lesions, que la pilota no entri o que la gent no s’adapti, però s’ha fet un equip per recuperar la plaça de l’Eurolliga que és l’objectiu, a més de competir pels títols”, assenyala el màxim dirigent de l’entitat des del 2017.

Endarrerits però encara queda...
Tenim al voltant dels 1.500, que és la meitat del que ens agradaria. Veus que hi ha gent que no està renovant i ara que hem obert les noves altes tampoc seguim el ritme que ens agradaria. Venim dels aproximadament 2.400 de l’any passat i ens agradaria créixer.
Ara si fitxen una gran estrella es dispararan. Bromes a part, en quina situació es troba Rebekah Gardner? Té una pròrroga signada i no està jugant a la WNBA...
Té un any més i igual que l’any passat s’hauria d’incorporar quan comenci la temporada i marxar un cop acabada. El que passa és que ha canviat de representant i ens està demanant uns canvis de condicions. Nosaltres els hem fet una contraoferta per adaptar-nos en certa manera a les seves peticions però encara no ens ha dit si l’accepta. Estem tranquils perquè el contracte hi és, però demanen incorporar-se més tard i marxar abans i també hem de veure fins a quin punt ens interessa o no, a nosaltres.
Sense posar-lo en un compromís, deuen tenir alguna alternativa per a la plaça d’extracomunitària.
S’haurà de mirar però el primer que cal és que ens respongui.
Entre això i que aquesta setmana han rescindit el vincle amb Binta Drammeh, com a mínim els falta una jugadora de perímetre, no?
Estem mirant el mercat i suposo que ens reforçarem en aquesta posició però depèn de Gardner, si hi és o no, perquè t’allibera una part de recursos que pots destinar a una altra jugadora.
Vam parlar l’endemà de l’eliminació als quarts de final de la lliga, el 24 d’abril, i ens deia en l’entrevista titulada “La temporada no és bona”: “Hem d’analitzar què ha passat i quines coses podem millorar.” Han tingut temps.
Ja vam dir llavors que la nostra intenció era fer un equip competitiu per anar a l’Eurolliga i l’equip hi és. És un trasbals, no anar-hi i jo sempre miro la part esportiva i també l’econòmica. Per això també tenim aquest neguit, que ens falten abonats perquè ens ha baixat tot. TV3, que feia els partits, ja ens diu que dubta si hi haurà recursos... Els ingressos se’n ressenten i per l’altra banda tot puja, perquè per exemple el lloguer de pisos ens puja un 40% que sembla una bajanada però no ho és. Hem de veure com ho replantegem. Potser per a futures temporades ho haurem de fer d’una altra manera i arribar fins on puguem.
L’aposta per Laura Antoja és engrescadora. Què els arriba?
L’acceptació és molt bona i es tracta, a més, d’una aposta de club. Quan la vam posar d’ajudant d’Alfred Julbe ho fèiem amb la intenció que s’anés traient la titulació d’entrenadora que li calia i algun dia fer el salt. Que sigui una dona, de les poques que hi ha a la lliga, és important: apostem pel talent femení i no només a la pista sinó a la banqueta. A la gent que sigui de la casa també els agrada.
Ella, fitxar cares conegudes com Peña, Canella i Ygueravide o que torni Mendy, és un projecte nou...
Nosaltres com a club tenim una manera de fer que ens identifica molt. Creiem en la gent d’aquí i el seu talent. Cuidem molt les nostres jugadores i a la Magaly que ha sigut mare l’hem acompanyat perquè torni a jugar aquesta temporada. És una plantilla molt equilibrada i que pot enganxar: té joventut i talent. I experiència que en moments puntuals també la necessitem a banda de l’alçada que t’acaba donant consistència.
Es refereix a Bertch i Magarity, que juguen en la posició d’Araújo. Que no segueixi, és perquè només volia signar per una temporada?
Sabíem que la seva recuperació faria difícil que arribés. Per això ens reforcem, no ens podíem esperar i la nostra intenció era comptar amb ella aquesta temporada i la següent quan ja estaria bé. Ha considerat que s’ha de centrar en la seva recuperació i ja veurem si més endavant quan estigui bé en continuem parlant.
Sorprèn, Jordi Sargatal al cos tècnic d’Antoja, havent pujat a l’ACB.
Creiem que pot ser un complement per a la Laura, ella ho veu així. Pot ser un tàndem potent i és el que volem. Ell ve de pujar un equip a l’ACB i la Laura coneix molt bé la Lliga Femenina.
I els canvis de preparador físic i fisios, és per no repetir una temporada amb tanta mala sort?
En el seu moment vaig dir que creia en la mala sort però que no tot ho era. Hem fet, després d’analitzar-ho tot i reflexionar-hi, uns canvis que creiem oportuns perquè no ens torni a passar. Ve motivat per aquesta voluntat: hi haurà una altra persona i també un altre recuperador.
Tornem al principi, projecte nou.
Sí però l’hem de fer sostenible, l’altre dia la federació catalana ens va donar el premi a la sostenibilitat però per a mi no és només el medi ambient, sinó el club des de la gestió i tenir els recursos per mirar endavant. Esperem que la gent s’animi i crec que sí que aconseguirem omplir.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)