ACB

El Baxi marca el ritme i derrota el Barça a Palau

Bàsquet. ACB. El Manresa domina molts minuts, aguanta la revifada blaugrana i Dani Garcia anota el tir lliure de la victòria a 4 segons del final

Barça 82 Baxi Manresa 83

BARÇA:Vesely (2), Kalinic (8), Satoransky (10), Laprovittola (12), Parker (10) –cinc inicial–; Da Silva (7), Paulí, Brizuela (17), Hernangómez (8), Nnaji, Jokubaitis (5) i Parra (3). 21/40 de 2 punts. 8/21 triples (2 Kalinic, Brizuela i 1 Satoransky, Laprovittola, Da Silva i Jakubaitis). 16/18 tirs lliures. 27 rebots (6 Satoransky). 11 assistències (6 Jokubaitis). 85 valoració (15 Laprovittola).BAXI MANRESA:Robinson (12), Badio (2), Steinbergs (15), Sagnia (11) Taylor (10) –cinc inicial–; Williams (6), Garcia (11), Valtonen (7), Geben (7) i Oriola (2). 17/28 de 2 punts. 13/36 triples (3 Sagnia, 2 Steinbergs, Taylor i Garcia i 1 Robinson, Williams, Valtonen i Geben). 10/12 tirs lliures. 37 rebots (6 Robinson, Steinberg i Sagnia). 21 assistències (9 Garcia ). 93 valoració (17 Steinbergs, Sagnia i Garcia).PARCIALS:14-24, 22-15 (36-39), 24-26 (60-65) i 22-18 (82-83).

La lluita, l’entrega, el bon joc i l’encert del Baxi Manresa van tenir la seva recompensa i l’equip va aconseguir una victòria de prestigi en derrotar el Barça al Palau Blaugrana (82-83) i trencar la seva imbatibilitat com a local en la lliga. Un tir lliure anotat per Dani Garcia a 4 segons del final va donar el mínim avantatge als manresans, que el van saber mantenir en l’últim atac del Barça. Els manresans van fer un gran partit, van anar al davant en el marcador la majoria de minuts de joc, i quan els blaugrana van capgirar el marcador a sis minuts del final van saber aguantar i van aprofitar la seva oportunitat per guanyar.

El partit es va iniciar amb quatre triples seguits, dos per cada equip, i el Manresa va continuar apostant pel llançament de tres punts i en va anotar cinc en el primer quart. Els blaugrana van perdre moltes pilotes i els manresans es van posar al davant després d’un parcial de 2-14 i es van avançar de 10 punts (12-22). Al començament del segon període el Baxi Manresa es va situar 13 punts per sobre (14-27) després d’un altre triple de Sagnia, però el Barça va fer un parcial de 9-0 (23-27) i es va tornar a ficar en el partit. Els dos equips van mantenir un frec a frec intens i es va arribar al descans amb un 36-39.

En l’inici de la segona meitat els blaugrana van empatar i es van situar al davant després de sis punts seguits de Satoransky (47-44). Els del Bages, gràcies al seu encert en els triples, primer van mantenir el resultat anivellat, després es van tornar a avançar en el marcador i van arribar al final del tercer quart amb cinc punts de marge (60-65). Els últims deu minuts van ser molt intensos i Brizuela va tornar a portar el Barça a dominar el marcador (73-71), i a tenir sis punts de marge a sis minuts del final. Els manresans van continuar lluitant i van entrar en l’últim minut empatats. Dani Garcia va anotar un tir lliure a 4 segons de la fi i va situar el 82-83 final.