ACB

Salut emocional, cosa de tots

Bàsquet. ACB. Sergi Martínez i Fjellerup (Bàsquet Girona) participen en una activitat sobre les emocions amb alumnes de l’escola Josep Dalmau Carles

Sergi Martínez i Maxi Fjellerup han participat aquesta tarda en la primera sessió d’un taller sobre la salut emocional que impulsen el Bàsquet Girona i Fiatc, el seu patrocinador. L’activitat s’ha fet a l’escola Josep Dalmau Carles de Girona, on els jugadors han compartit les seves experiències amb alumnes. Guiats per Pau Mas, psicòleg dels equips de base del club, i Andrea Suazo, psicòloga de Fiatc, han treballat quines són les emocions, de què serveixen i com es poden expressar.

A partir de les experiències personals de Sergi Martínez i Maxi Fjellerup, han treballat situacions diferents que poden aparèixer en l’esport. Un altre dels exercicis, encara a l’aula, de la iniciativa ha consistit a representar les emocions bàsiques: por, tristesa, alegria, sorpresa i ira. També han fet una activitat, ja en clau bàsquet i a la pista exterior del centre educatiu, utilitzant diferents formes d’expressió del públic –animant molt, empipant o fent soroll per distreure– per visualitzar com pot afectar els jugadors. Tot plegat, en un context en què es parla cada vegada més de la salut mental, tabú anys enrere, en l’esport. “Ha estat una activitat diferent, que no s’acostuma a fer amb nens petits. Està molt bé conscienciar-los de les emocions que una persona pot tenir”, valorava Sergi Martínez.

“Hem canviat la mentalitat”

X.M.

El Bàsquet Girona té dissabte a Andorra (20.45h) l’últim partit abans de l’aturada per la copa. Una cita rellevant, perquè el Morabanc està just per sota dels gironins, amb una victòria menys i una de marge respecte al descens. Serà el tercer partit amb Fotis Katsikaris, que ha marcat un punt d’inflexió amb la seva arribada. “Estem bé, en bona dinàmica, molt contents amb el canvi de mentalitat, de xip”, explicava Sergi Martínez. Després de superar el Granada en l’estrena del tècnic grec, el Girona va perdre a la pista del líder, el Madrid. “Va ser un partit ajustat i crec que el vam competir bastant bé. Volem continuar creixent, continuar sumant, i dissabte sortirem a totes”, afegia l’aler cedit pel Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)