Espanyol

Molt camí per recórrer

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau, amb els gols de Puado i Braithwaite, remunta la diana inicial de Pere Milla (11’), però acaba regalant dos punts amb el segon de l’Elx en el minut 82

Espanyol 2 Elx 2

ESPANYOL:Lecomte, Óscar Gil (Calero, 73’), Cabrera, Puado (Aleix Vidal, 57’), Joselu, Sergi Darder (Melamed, 83’), Vini de Souza, Brian Oliván, Braithwaite (Lazo, 73’), Edu Expósito (Keidi Bare, 57’), Sergi Gómez.ELX:Edgar Badia, Roco, Gonzalo Verdú, Bigas, Raúl Guti (Gumbau, 55’), Lucas Boyé (Roger, 84’), Pere Milla, Palacios (Josan, 45’), Collado (Fidel, 45’- Morente, 69’-), Mascarell, Clerc.GOLS:0-1 (11’) Pere Milla, 1-1 (24’) Puado, 2-1 (67’) Braithwaite, 2-2 (82’) Gonzalo Verdú.ÀRBITRE:Munuera Montero.T.G.:Vini de Souza, Palacios, Lucas Boyé, Aleix Vidal, Mascarell.PÚBLIC:17.560 espectadors a l’RCDE Stadium.

A l’Espanyol encara li queda molt camí per recórrer si vol ser equip de primera divisió la temporada que ve. I és que, ahir, les sensacions que va deixar sobre el terreny de joc van ser molt preocupants. Els blanc-i-blaus van ser incapaços de superar l’Elx, el cuer de la classificació i clar candidat al descens. Un dia més, els errors van costar punts, i un altre cop es va demostrar que Diego Martínez encara té molta feina a fer si vol millorar les prestacions del seu equip perquè sigui capaç de competir de tu a tu i amb garanties durant els 90 minuts de joc. Si la dinàmica no canvia aviat, els fantasmes del descens començaran a aparèixer. En aquest inici de lliga, els espanyolistes encara no saben el que és guanyar dos partits consecutius, i sembla complicat que ho puguin aconseguir abans de l’aturada del mundial. El Mallorca, l’Atlético i el Vila-real no li posaran les coses gens fàcils.

Per a aquest duel, el tècnic gallec va sortir a totes, introduint tres canvis respecte al matx contra l’Osasuna. Óscar Gil –ja recuperat d’un virus estomacal–, Puado i Edu Expósito van ser les novetats de l’onze titular, en detriment de Calero, Keidi Bare i Aleix Vidal. Tot i això, el partit no va començar bé per als interessos dels blanc-i-blaus. En el minut 11, Pere Milla, en la primera rematada entre els tres pals, va aprofitar que cap jugador periquito el defensava per avançar els visitants amb una potent rematada de cap des de dins l’àrea. En aquest moment, l’Espanyol es va espavilar i va començar a arribar amb més perill a l’àrea contrària. En el minut 20, Braithwaite, de cap, va estar a punt d’enviar la pilota al fons de la xarxa, però la seva rematada va sortir fregant el pal esquerre de la porteria. En la segona que van tenir, ja no van perdonar. Javi Puado, dins l’àrea petita, va igualar el matx (24’) després d’una gran assistència d’Edu Expósito. Abans d’arribar al descans, es va produir la jugada polèmica del duel. Puado, en una gran carrera, va marxar de diversos defenses visitants, fins que a la vora de l’àrea Palacios el va agafar del braç per frenar el seu esprint. Munuera Montero no s’ho va pensar dos cops i va expulsar el jugador de l’Elx amb vermella directa. Però, després de revisar el monitor del VAR, se’n va desdir i la jugada només va ser castigada amb targeta groga.

En la segona meitat, els blanc-i-blaus van aconseguir capgirar el resultat. En el minut 67, Braithwaite va situar el 2-1 amb un xut a boca de canó després d’una gran passada de la mort d’Óscar Gil. Joselu (73’) va tenir ben a prop el tercer, però la seva rematada de cap la va treure sota els pals Edgar Badia amb una mà providencial. Quan la victòria ja es començava a ensumar, l’RCDE Stadium va quedar glaçat. En el minut 82, Gonzalo Verdú va fer l’empat definitiu aprofitant una nova badada local en defensa. Melamed, amb una pilota al travesser en l’última acció, va tenir a tocar el gol del triomf.

Cada error que cometem ens està costant un gol. No podem assenyalar ningú, perquè aquests errors s’han anat repartint
És inexplicable. Així és molt difícil sumar de tres en tres. Clarament hem perdut dos punts