Espanyol

L’Espanyol s’emporta un punt de Son Moix (1-1)

L’Espanyol continua sumant d’un en un. Després de l’ensopegada contra el cuer (2-2), aquest vespre els blanc-i-blaus només han pogut endur-se un empat de Son Moix. El Mallorca s’havia avançat en el 48’ amb un gol de Muriqi, però Lazo ha sortit al rescat en el minut 70 amb una centrada des de la banda esquerra que s’ha menjat el porter local. En el tram final, Son Moix sencer ha reclamat un penal que ni l'àrbitre ni el VAR han volgut entrar a valorar.

L’Espanyol ha aconseguit fer-se amb la possessió de la pilota en els primers compassos del matx. Això, però, no s’ha traduït amb un gran domini del joc, ja que als blanc-i-blaus els ha costat trobar espais per arribar amb perill a l’àrea rival. En canvi, el Mallorca, amb molt poc aconseguia inquietar la porteria defensada per Lecomte. El primer avís del conjunt mallorquí ha arribat en el minut 4 amb una rematada de Muriqi que ha anat directament a les mans del porter francès. A mesura que han anat passant els minuts, els d’Aguirre s’han anat fent amb el control del partit, mentre que l’Espanyol, que ha cedit la possessió, ha començat a patir al darrere. En el 20’ els locals ho han tornat a provar amb un xut de Dani Rodríguez des de la frontal que ha marxat per sobre el travesser. Els espanyolistes han reaccionat amb una rematada de cap de Joselu que ha atrapat sense problemes Rajkovic. En la següent acció, Darder també l’ha tingut amb un xut que ha desviat un defensa local. Passada la mitja hora de joc, el partit s’ha animat i els blanc-i-blaus han aconseguit finalitzar un parell de bones jugades. Puado, amb un xut des de dins l’àrea, i Edu Expósito amb una canonada des del balcó, han estat a punt de situar el 0 a 1 en el marcador. Aquestes han estat les últimes ocasions que s’han vist a la primera part. I és que han estat uns primers 45 minuts amb poc bagatge ofensiu per part dels dos conjunts. Ni Espanyol ni Mallorca han trobat amb facilitat l’última passada i, per tant, s’han generat poques ocasions clares de gol. Així doncs, els jugadors han marxat als vestidors amb el duel totalment obert.

A la represa, l’Espanyol s’ha vist superat ràpidament per la intensitat amb què el Mallorca ha sortit al terreny de joc. Jaume Costa ha tingut la més clara fins aleshores amb una rematada dins l’àrea en què Lecomte ha estat providencial aturant l’esfèrica sota pals. A la següent, però, ja no han perdonat. El conjunt dirigit per Aguirre ha aprofitat la feblesa defensiva dels periquitos per avançar-se en el marcador. Bona arribada per la dreta de Gio González, que guanya l’esquena a tota la defensa blanc-i-blava i centra perquè Muriqi a plaer faci el primer (48’). Amb aquesta diana, la superioritat dels locals encara ha estat més evident i han obligat a intervenir en nombroses ocasions a Lecomte. Dani Rodríguez, Jaume Costa i Raíllo han estat a punt de fer el segon. Miraculosament, quan més malament ho estaven passant els espanyolistes, Lazo, amb una centrada enverinada des de la banda esquerra que s’ha menjat el porter local, ha empatat el duel. Amb aquesta igualtat en l’electrònic, els de Diego Martínez han mostrat una cara molt diferent, sent molt més incisius en atac i apaivagant l’ímpetu del conjunt mallorquí. Tot i això, no hi ha hagut temps per més i s’ha arribat al final amb aquest empat a 1.