Espanyol

L’Espanyol es desdibuixa davant la Real Sociedad (2-3)

L’Espanyol ha perdut per primera vegada en aquest 2023 a l’RCDE Stadium. Els blanc-i-blaus s’han vist superats d’inici a fi per una Real Sociedad que, per moments, ha fet el que ha volgut. Els gols de Take Kubo, Sorloth i Cabrera, en pròpia porta, han sentenciat el duel. Un partit en el que al final han estat a punt de capgirar el marcador amb les dianes de Darder i Brian Oliván.Tot i aquesta derrota, els de Diego Martínez continuen fora del descens.

Com era de preveure en un partit entre dos rivals necessitats de punts, el matx ha començat amb un ritme alt. L’Espanyol ha sortit amb la porteria entre cella i cella, i han disposat d’una ocasió claríssima en la primera arribada. En el minut 4, centrada mil·limètrica de Sergi Darder des de la banda esquerra que remata de cap Calero i refusa en una gran intervenció Remiro. Els blanc-i-blaus han continuat amb la idea clara de fer-se amb la possessió de l’esfèrica per evitar que els bascos poguessin trenar alguna jugada de perill, però sense l’encert desitjat. En el minut 9, han respost amb una ocasió molt clara d’Oyarzabal (9’) amb un xut des de la frontal que a punt ha estat de sorprendre Álvaro Fernández. Amb el pas dels minuts la Real Sociedad ha anat millorant i amb molt poc estaven generant molt, mentre que l’Espanyol, tancat al darrere, no trobava la manera de sortir a camp contrari. Finalment, el quadre basc ha trobat el premi a aquesta insistència amb un golàs de Take Kubo en el minut 23. Pilota en llarg de Zubeldia a l’esquena d’Óscar Gil, que acaba centrant Illarramendi i després de diversos rebots li cau la pilota al jugador nipó que no s’ho pensa dos cops i engalta una fuetada al pal curt. Poc després, Sorloth l’ha tornat a tenir amb un xut des de dins l’àrea que ha marxat desviat. Vini Souza ha contrarestat les nombroses oportunitats dels visitants amb un xut potent des del balcó de l’àrea que ha refusat amb una mà miraculosa Remiro. En els últims instants de la primera part, els d’Imanol Alguacil han continuat fent el que volien. Superaven amb certa facilitat les línies i s’imposaven en totes les segons jugades. A això, s’hi ha afegit un altre contratemps. Calero ha hagut de ser substituït en el 43’ per Sergi Gómez per unes molèsties en el genoll dret.

A la represa, Diego Martínez no ha esperat a introduir canvis per mirar de canviar aquesta dinàmica. Denis Suárez i Rubén Sánchez han entrat per Melamed i Óscar Gil. Han estat lluny d’aconseguir-ho, ja que en el 51’ Sorloth ha ampliat les distàncies. Poc després, un altre gerro d’aigua freda pel quadre català, que ha vist com Cabrera en un intent de refusar la pilota, ha enviat l’esfèrica en la seva pròpia porteria. Amb el partit sentenciat, els blanc-i-blaus han estat ben a punt de donar-li la volta. Primer, Darder, en el 74’ ha aprofitat un refús en una rematada de cap de Sergi Gómez per fer l’1 a 3. I en el 87’, Brian Oliván ha posat encara més emoció al partit amb el 2 a 3. Al final, però, no hi ha hagut temps per més gols. Sí per l’expulsió de Cabrera en el descompte per doble targeta groga.