Espanyol

Un Espanyol molt poc competitiu cau al José Zorrilla (2-1)

Després de les victòries contra l’Elx i el Mallorca, aquest migdia l’Espanyol ha marxat amb les mans buides del José Zorrilla. Els de Diego Martínez, que han ofert una imatge molt poc competitiva en el dia del retorn de Joselu en la titularitat, han caigut per 2 a 1 contra el Valladolid. Braithwaite ha maquillat el marcador en el minut 87, després de les dianes d’Iván Sánchez (25’) i Aguado (62’). Així doncs, els periquitos han perdut una oportunitat d’or per deixar encara més enrere les posicions de descens abans de visitar el Santiago Bernabéu.

Els primers compassos del matx, entre dos equips necessitats de punts, han estat de tempteig. L’Espanyol ha sortit amb la idea clara de dominar el joc a través de la possessió de l’esfèrica, mentre que el Valladolid pressionava molt a dalt per recuperar la pilota i generar ocasions de perill. Precisament, els locals han estat els que han colpejat primer amb un gol de Larin en el minut 3 que s’ha anul·lat per fora de joc. Aquesta diana que no ha pujat al marcador ha donat ales als de Pacheta, que poc després han tornat a avisar amb una centrada que ha tornat a posar l’ai al cor als periquitos. En la següent jugada, Brian Oliván ha hagut de ser substituït per Pierre-Gabriel després de patir una lesió muscular en l’intent de refusar una pilota. A mesura que han anat passant els minuts, han estat els locals els que han estat més còmodes sobre la gespa, instal·lant-se per moments a camp contrari i buscant amb paciència els espais per generar ocasions de perill. Per la seva banda, els de Diego Martínez els hi estava costant sortir amb la pilota controlada i esperaven el seu moment. En el minut 14, Sergi Darder, amb una fuetada des de la frontal que ha refusat Asenjo, ha tingut la primera per a l’Espanyol. Després d’uns minuts sense ocasions clares per cap dels dos conjunts, ha arribat la primera diana del duel. El Valladolid s’ha avançat en el 25’ amb una canonada d’Iván Sánchez des de la frontal. Amb aquest gol els de Pacheta han continuat assetjant constantment la porteria defensada per Pacheco, i en el 34’ Larin a estat ben a prop de fer el segon. Quan pitjor ho estaven passant els blanc-i-blaus, han tingut l’ocasió més clara fins aleshores amb una rematada de Puado que s’ha estavellat al travesser. En els últims instants de la primera part, l’Espanyol ha apujat el ritme, però no ha estat suficient per igualar el marcador abans d’arribar al descans.

A la represa, el Valladolid ha sortit millor. I és que amb només dos minuts han arribat amb perill tres cops. L’Espanyol ha respost amb una centrada de Denis Suárez buscant a Joselu, que a un metre de la porteria, no ha aconseguit impactar amb l’esfèrica. En el minut 62’, els locals han posat terra de per mig amb la segona diana. Jugada per la dreta de Gonzalo Plata, que apura fins a la línia de fons i assisteix a la perfecció a Agudo perquè des del punt de penal faci el segon. Els periquitos han continuat patint molt al darrere, i poc després, Pacheco ha salvat un gol cantat d’Óscar Plano. Més clara ha estat la que ha tingut Plata en el 81’, que després d’un contracop rapidíssim, ha estavellat la pilota al pal. En els últims instants del duel, l’Espanyol, a la desesperada, ha aconseguit maquillar el marcador amb un gol de Braithwaite després d’una gran assistència de Sergi Darder.