Espanyol

Una dupla per creure-hi

Espanyol. Braithwaite i Joselu, la tercera parella més golejadora de la lliga, són la gran esperança dels blanc-i-blaus per assolir la permanència

Martin Braithwaite i Joselu Mato són ara mateix els millors arguments que té l’Espanyol per aferrar-se a la permanència. Són dos davanters que oloren el gol i marquen la diferència dins l’àrea. Les dades ho demostren. Entre tots dos han marcat fins ara 21 gols, i s’han convertit així en la tercera parella més golejadora de la lliga. Només els superen els dos grans, el Barça i el Madrid. El conjunt blaugrana té com a màximes referències ofensives Lewandowski (17), i Pedri i Raphinha (empatats amb 6 gols). A l’equip blanc, Benzema (14) i Vinícius (9) sumen 23 dianes. Aquests números donen un bri d’esperança a un equip que es troba en la pitjor situació quant a resultats i classificació aquesta temporada. Enfonsats en la dinovena posició i havent encadenat cinc derrotes, els de Luis García no es poden permetre cap més ensopegada si no volen continuar penjant d’un fil en aquest tram decisiu de campionat. Per tornar a puntuar, els blanc-i-blaus necessiten més que mai la millor versió dels dos davanters, que van arribar a cost zero l’estiu passat procedents de l’Alavés i el Barça, i que en poc temps s’han convertit en les principals peces de l’engranatge i en els grans ídols de l’afició.

Tot i que la situació és la que és, encara podria ser pitjor si no fos per la punteria d’aquests killers. Joselu i Braithwaite han fet 21 dels 34 gols dels blanc-i-blaus. Tots transcendentals i en el moment oportú. I és que aquestes dianes han servit per sumar 24 dels 27 punts que ara té l’equip al caseller. Només en tres dels 15 partits en què els blanc-i-blaus han puntuat, els gols no han portat la seva signatura. En l’empat a 1 contra el Mallorca a domicili, Lazo va salvar un punt pocs minuts després d’entrar al terreny de joc. En l’empat contra l’Atlético al Metropolitano, el golejador va ser Sergi Darder, el mateix que va donar la victòria contra l’Elx amb un gol agònic en el minut 91. En els últims cinc duels, però, la sort no ha anat tant de cara i els cinc gols marcats (dos de Braithwaite, i un de Joselu, Gragera i Darder) han estat estèrils. L’explicació la trobem al darrere. De res serveix ser un dels equips més golejadors si també encaixes amb molta facilitat. Concretament, l’Espanyol és el quart equip amb més gols en contra (46), darrere del Valladolid (47), l’Almeria (48) i l’Elx (57). Sense aquesta fragilitat defensiva i amb punteria al davant, l’objectiu de la salvació és més a prop. Dissabte contra el Betis, la primera de les deu finals que queden. “És un partit difícil, però en l’últim duel els vam guanyar. Tenim ambició i anem allà a guanyar”, va dir ahir el davanter danès en els mitjans oficials del club.

Braithwaite i Joselu han estat una gran troballa, i ara mateix són la dupla per creure-hi.

LES DADES

Braithwaite (9) i Joselu (12) han marcat 21 dels 34 gols del conjunt blanc-i-blau en la lliga

LES REACCIONS

Queden deu jornades i ara és el moment de guanyar per canviar aquesta situació
Martin Braithwaite
jugador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)