Espanyol

Una final amb molts, i mals, precedents

Espanyol. Els blanc-i-blaus visiten demà Vila-real, on només han guanyat tres cops aquest segle (21 partits)

L’Espanyol visitarà demà l’estadi del Vila-real (19:30h) per disputar-hi la jornada 31a de lliga. Els blanc-i-blaus arriben al partit en una dinàmica nefasta, amb set partits sense guanyar i l’última victòria a la jornada 23a, contra el Mallorca a l’RCDE Stadium. En l’últim partit, divendres passat a casa contra el Cadis, l’equip no va poder passar de l’empat a zero i és penúltim amb 28 punts, a dos de la salvació. Així mateix, els de Luis García van batre un registre positiu i un de negatiu. L’equip va deixar la porteria imbatuda per primera vegada des del febrer, en el xoc contra l’Elx, cuer de la lliga, que va acabar amb victòria per la mínima. Per l’altra banda, també va ser el primer duel en el qual no van aconseguir fer cap gol, fet que no succeïa des del novembre, curiosament contra el seu pròxim rival.

A més, és un escenari en què l’Espanyol no ha tingut mai gaire èxit. En els antecedents de tot aquest segle disputats a casa del Vila-real, el conjunt català només ha guanyat tres vegades de les 21 possibles: els partits de lliga de 2004, 2015 i 2020. La resta es comptabilitza en deu derrotes i vuit empats.

Per si no fos prou, l’entrenador dels groguets és Quique Setién, que sembla que també li té la mida presa. El tècnic càntabre no ha perdut cap dels set últims enfrontaments davant de l’Espanyol, ja sigui dirigint el Betis, el Barça o el Vila-real. En el seu registre personal, acumula cinc victòries, tres empats i tres derrotes, i com a local ha guanyat en totes les ocasions menys en els empats al capdavant del Cadis i el Betis.

Esperant Brian Oliván

Un dels aspectes positius és la recuperació de Brian Oliván, que probablement tornarà a la convocatòria. El lateral esquerre és el màxim assistent de l’equip, amb cinc passades de gol. Qui més n’ha rebut, fins a tres, és Joselu, que no marca des de l’11 de març. L’Espanyol necessita amb màxima urgència trencar la mala ratxa per alimentar l’esperança.

Espanyol-Las Palmas 1-0
Las Palmas-Espanyol 4-0
Las Palmas-Espanyol 0-0
Espanyol-Las Palmas 4-3
Espanyol-Betis 1-0
Betis-Espanyol 3-0
Espanyol-Betis 1-3
Espanyol-Betis (copa) 1-1
Betis-Espanyol (copa) 3-1
Betis-Espanyol 1-1
Barça-Espanyol 1-0
Espanyol-Vila-real 0-1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)