Espanyol

En una situació límit

Espanyol. Les bones intervencions de Pacheco no eviten un pòquer de gols del Vila-real, i els blanc-i-blaus se situen a quatre punts de la permanència

Vila-real 4 Espanyol 2

VILA-REAL:Reina, Pau, Capoue, Foyth, Parejo, Chukwueze, Jackson (Alex, 93’), Lo Celso (Terrats, 94’), Alberto M. (Pedraza, 91’), Yeremy, Mandi.ESPANYOL:Pacheco, Calero (Simo, 76’), Sergi Gómez, César Montes, Óscar Gil, Vini Souza (Melamed, 85’), Keidi Bare (Expósito, 67’), Sergi Darder, Puado (Pedrosa, 85’), Braithwaite, Joselu.GOLS:0-1 (45’) Puado. 1-1 (53’) Capoue. 2-1 (63’) Parejo. 2-2 (73’) Joselu. 3-2 (80’) Jackson. 4-2 (92’) Capoue.ÀRBITRE:Soto Grado.T.G.:Jackson, Calero, Yeremy, Puado, Montes, Óscar Gil.T.V.:Edu Expósito.PÚBLIC:16.134 espectadors a l’estadi de la Ceràmica.

L’Espanyol només ha sumat un punt dels últims 24 en joc. Amb aquest nefast balanç en el tram final i decisiu del campionat, i tenint en compte els partits que queden, es fa molt difícil pensar que aquest equip podrà continuar un any més a primera. Només un miracle pot revertir aquesta situació. La cara d’impotència i l’actitud dels jugadors després que l’àrbitre xiulés el final del partit ho diuen tot. Ahir, contra el Vila-real, un rival que arribava ferit, i amb més de 500 periquitos a les graderies de la Ceràmica, era el moment de donar un cop sobre la taula i aconseguir una victòria per continuar somiant. No es va produir, i el temps per seguir vius s’esgota. A l’Espanyol el va tornar a condemnar la debilitat defensiva, i ni tan sols les magnífiques intervencions de Pacheco, sobretot en la primera part, van evitar que acabessin encaixant fins a quatre gols. Les dianes de Puado i Joselu no van servir per a res, i Luis García, en el seu quart partit a la banqueta blanc-i-blava, veu com el seu equip s’enfonsa més en la classificació i ara té la permanència a quatre punts.

Pacheco, imperial

Per a aquest duel, el tècnic asturià va recuperar la defensa de quatre, amb Calero al lateral dret i Óscar Gil a cama canviada. Tots dos van patir de valent davant Chukwueze i Yeremy Pino. Des del primer instant, va ser un monòleg dels groguets, tocant i tocant la pilota i buscant amb insistència la porteria del rival. La primera arribada clara dels locals va arribar en el minut 7, amb un xut de Yeremy Pino que va refusar un defensa visitant. Més clara va ser l’ocasió de Parejo en el minut 10, amb un xut des de la frontal que va obligar Pacheco a fer una gran intervenció. Aquí començaria el seu gran protagonisme, que el va convertir en l’heroi dels primers 45 minuts. Chukwueze i Pino el van posar a prova en moltes vegades. En cap van aconseguir superar-lo. L’Espanyol va tenir la primera aproximació amb un cert perill en el minut 43. Reina no va ser capaç de blocar una rematada de Keidi, i Braithwaite va forçar un córner que acabaria suposant el 0 a 1. Darder va posar la pilota al cor de l’àrea, i Puado va aprofitar que aquesta hi havia quedat morta per enviar-la al fons de la xarxa.

El Vila-real colpeja

Després de la represa es va posar punt final a la resistència que els havia mantingut amb vida fins aleshores. En el minut 53, Capoue va obrir la llauna amb un autèntic golàs des de la frontal. El cop encara va ser més dur quan l’àrbitre va xiular penal per unes mans de César Montes dins l’àrea. Parejo, des dels onze metres, no va fallar (63’). Joselu, amb una diana en el minut 73, va tornar l’esperança. Però es va esfumar quan, poc després, Jackson va fer el tercer. Un gol que va deixar tocat el quadre català, que va veure com en el temps afegit Capoue sentenciava el matx amb el quart i Expósito era expulsat.

S’ha de continuar insistint, ajudar-nos i millorar el treball defensiu. Hem de continuar creixent
Luis García
entrenador de l’espanyol
L’equip fa moltíssimes coses per aconseguir resultats. Ens aixecarem i estic convençut que ho aconseguirem
Diumenge tenim una final. Ja no valen les paraules, sinó els fets. Hem de guanyar