Espanyol

L’Espanyol perd contra el Vila-real i veu perillar seriosament la permanència (4-2)

L’espanyol ha caigut derrotat contra el Vila-real per 4 a 2 i veu perillar seriosament la permanència. Tot i que els groguets han estat clarament superiors durant els 90 minuts, els blanc-i-blaus s’han mantingut en vida fins pràcticament el final gràcies a les providencials aturades de Pacheco i l’efectivitat de cara a porta, amb gols de Puado i Joselu. Amb aquesta nova derrota, els periquitos encadenen 8 jornades consecutives sense guanyar i continuen enfonsats en la part vermella de la taula.

La primera part ha estat un monòleg per part dels groguets, tocant i tocant l’esfèrica buscant amb insistència l’àrea rival. La primera arribada clara per part dels locals ha arribat en el minut 7, amb un xut de Yeremy Pino que ha refusat un defensa visitant. Més clara ha estat l’ocasió de Parejo (10’), amb un xut des de la frontal que ha obligat Pacheco a fer una gran intervenció. Amb el pas dels minuts, el guió ha continuat sent el mateix. Els de Quique Setién assetjaven constantment l’àrea rival en un domini que estava sent aclaparador. Pacheco ha evitat un gol cantat aturant sota la mateixa línia de gol una rematada de Lo Celso des de l’àrea petita. En aquest inici del matx, el porter periquito s’estava convertint en l’heroi del partit. I és que Pacheco ha tornat a ser providencial en el minut 17, aturant amb el cos una rematada de Capoue en un mà a mà. Més endavant, Chukwueke i Yeremy Pino també s’han trobat amb un incommensurable Pacheco. Fins aleshores, l’Espanyol només havia aconseguit sorprendre als groguets en dues transicions ràpides estèrils. El primer xut entre els tres pals dels blanc-i-blaus no ha arribat fins el minut 44, de les botes de Keidi Bare, que a punt ha estat de superar a Pepe Reina. En el córner posterior, ha succeït el que ningú s’esperava pel que s’estava veient sobre el terreny de joc. Que l’Espanyol se situés per davant el marcador. Puado ha aprofitat una pilota morta dins l’àrea per engaltar una fuetada i enviar l’esfèrica al fons de la xarxa. Amb aquest gol s’ha arribat al descans.

A la represa, el Vila-real ha continuat trepitjant àrea visitant amb molta facilitat. Jackson n’ha tingut un parell que ha resolt Pacheco. En la tercera, però, s’ha acabat la resistència. Capoue ha rebut la pilota tot sol en la frontal de l’àrea, i ha tingut temps de sobre per pensar i enviar l’esfèrica al fons de la xarxa amb un xut que ha fet inútil l’estirada del porter blanc-i-blau. El cop encara ha estat més dur quan l’àrbitre ha xiulat penal a favor dels groguets per unes mans de César Montes dins l’àrea. Parejo, des dels onze metres, no ha perdonat (63’) i ha capgirat el marcador. Els de Luis García, sense fer res d’especial, han aconseguit empatar el duel gràcies a una pèrdua de pilota de Pau Torres al mig del camp. Braithwaite ha conduït l’esfèrica i, en l’últim tram, ha assistit a Joselu perquè aquest fes l’empat a 2 amb tota la porteria a favor. L’alegria ha durat ben poc. Jackson, en el minut 80, ha rebut una pilota en llarg i escurat a la banda de l’àrea petita ha superat a Pacheco amb un xut potent i col·locat. Capoue ha sentenciat el duel en el 92’. Per acabar de rematar, Edu Expósito ha estat anul·lat en el temps afegit.