Internacional

Mambo de gols blaugrana

Les vuit dianes espanyoles les han fet jugadors del Barça

Xavi i Puyol van celebrar el títol sobre el Soccer City amb una senyera

Del Bosque es va acabar jugant les garrofes amb sis catalans a la gespa

00
titolet
Text

La final del mundial també va tenir un clar color català, i de retruc, blaugrana. Els sis jugadors catalans de camp convocats per Vicente del Bosque –Valdés és el setè– eren sobre la gespa quan Howard Webb va xiular el final de la final. I set dels vuit blaugrana a Sud-àfrica van tenir un paper més que rellevant en la victòria. El paper dels homes de Guardiola durant tota la copa del món ha estat més que evident en el joc desplegat per la selección, però tots els gols també han tingut el segell culer. La diana d'Iniesta gairebé al final del partit va ser el vuitè gol d'Espanya en el mundial –la selecció campiona que menys gols ha marcat–, i el seu segon gol del torneig. Els dos del de Fuentealbilla, el gol de Puyol en les semifinals i els cinc de l'asturià David Villa, futur davanter blaugrana, fan vuit: mambo culer.

El millor culer, Iniesta.

En cada partit de la selecció espanyola el protagonisme l'ha tingut un jugador blaugrana diferent. Ahir, David Villa –màxim golejador del mundial juntament amb Müller, Forlán i Sneijder– no va brillar tant, igual que Puyol, botxí d'Alemanya i ahir superat per velocitat per Robben diverses vegades –i hauria d'haver vist la segona groga en una d'aquestes–, igual que Piqué, esplèndid durant tot el torneig i ahir un parell de graons per sota, encara que fins i tot va jugar com cap altre. I Xavi, que quan Holanda es va dedicar a fer joc brut va desaparèixer i va renéixer en els minuts decisius. Pedro també va fer una feina molt bona en la primera part, quan, amb Villa, Xavi i Iniesta molt marcats, va trobar espais i es va moure amb llibertat per tot el camp. Però sense cap mena de dubte ahir va ser el dia d'Iniesta, que va culminar un mundial superb. I fora dels jugadors del Barça, els altres dos catalans també van tenir un paper clau. Capdevila, amo i senyor de la banda esquerra, va mantenir a ratlla Robben quan volia entrar per l'extrem, i a més es va incorporar amb molt de perill sempre que va voler. El sisè català, Cesc, revulsiu de luxe, va aportar la serenor i el toc de qualitat necessaris en els minuts final i la pròrroga, associat amb Xavi i Iniesta; de fet, l'assistència del gol que val un mundial va ser seva.

Xavi i Puyol, amb la senyera a la gespa.

La catalanitat d'aquest mundial no només va quedar palesa pel fet que més de la meitat dels jugadors de l'equip final eren catalans, sinó també per la senyera que van desplegar Xavi i Puyol sobre la gespa del Soccer City. I no només això, sinó que el de la Pobla de Segur es va acostar a una càmera de televisió petonejant la senyera. Tot un gest després de la manifestació sobiranista de dissabte.

El setè català, Víctor Valdés, espectador de luxe

Si no hi havia una expulsió o una lesió, Víctor Valdés sabia que li tocaria viure el mundial des de la banqueta. La presència del millor porter català dels últims anys havia estat un premi a les grans temporades que ha estat fent amb el Barça, però la titularitat de Casillas era inqüestionable, tot i que, ara per ara, no és pas per raons exclusivament esportives. Encara que no hagi jugat ni un minut en el mundial, en el seu currículum ja hi pot afegir una copa del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)