Girona

Despullats per l’arbitratge

González Esteban i Pérez Pallas, amb el VAR, frenen i irriten el Girona, que perd contra el Mallorca

Gol anul·lat a Pablo Moreno, vermella perdonada a Galarreta i expulsions de Ramalho i Sylla per frustrar l’orgull dels gironins, que havien relativitzat les limitacions

GIRONA 0 MALLORCA 1

GOLS:0-1 (5’) Salva Sevilla.ÀRBITRE:González Esteban (col·legi basc) amb Pérez Pallas (col·legi gallec) al VAR.Targetes grogues:als locals Aday (34’), Samu (54’) i Gumbau (76)’; als visitants Raíllo (61’), Ruiz de Galarreta (71’) i Russo (79’).Targetes vermelles:directe a Ramalho (86’) i doble amonestació a Sylla, un cop acabat el partit. VISITANT: Reina Sastre Raíllo
Russo
Oliván Salva Sevilla Ruiz de Galarreta
Sedlar (90’) Cufré
Febas (73’) Sánchez Dani Rodríguez. Amath
Marc Cardona (65’)
RESTA DE CONVOCATS: Parera i Leo (p.), Alegria, Abdon, Murillo, Fran Gamez, Mboula, González i Luka
LOCAL: Juan Carlos Calavera Ramalho
Bueno Luna Aday
Yan Couto (52’) Cristóforo
Monchu (68’) Gumbau
Samu
Sylla
Pablo Moreno
Pau Víctor (68’)
RESTA DE CONVOCATS: Suárez (p.), Monju, Suli, Franquesa i Terrats.

Per si no costava prou, només faltava l’empenta aliena. Per si no arribava prou limitat el Girona a la cita, un altre obstacle, dels grossos i amb reiteració. Per si no imposava prou la solidesa del Mallorca, una ajuda extra. O més d’una. Perquè els balears van tenir la sort que tot el que generava feina arbitral, que va ser molt, va caure a favor seu. Massa enemics per fer res de bo. I per si no era prou frustrant acabar perdent, un bonus amb el partit acabat. González Esteban ho va rematar amb l’expulsió per dues grogues molt seguides de Mamadou Sylla, que va dir alguna cosa i l’àrbitre va tenir claríssim que era l’al·ludit. L’última decisió tancava una llista de greuges llarga. Amb una expulsió de Ramalho, víctima del teatre de Marc Cardona; una vermella perdonada a Ruiz de Galarreta per una entrada duríssima, i, molt abans de tanta tensió, un gol anul·lat a Pablo Moreno. Tot plegat, amb la intervenció decisiva des del VAR de Pérez Pallas, l’home que va fer expulsar Stuani en la final contra l’Elx que ho va regirar tot. El Girona ha trepitjat merda. Amb les lesions, amb les expulsions –vuit en onze partits ja és per fer-s’ho mirar– i amb els arbitratges. I divendres, al camp del líder, sense cap davanter centre.

El Mallorca espanta

Les limitacions amb què afrontava el partit el Girona feien tremolar. I la posada en escena del Mallorca, encara més. El conjunt de Luis García Plaza va imposar una autoritat que vorejava l’insult en l’arrencada. Acaparant la pilota i fent-la circular sense que els blanc-i-vermells la flairessin. Hi va haver un primer avís, i de seguida el 0-1, en una combinació magnífica de passades precises culminada per Salva Sevilla, després d’entendre’s amb Amath. Molt nivell, massa facilitat. Els gironins no atrapaven res, i l’escenari era per sortir corrents. De mica en mica, però, els gironins es van desfer del domini balear i van respirar. Fins i tot van celebrar un gol (16’), però no van tenir en compte que al VAR hi havia Pérez Pallas. Què hi té, el gallec, amb el Girona? A càmera lenta, va veure la falta que Pablo Moreno –més actiu que en tots els duels anteriors– feia a Sastre abans de marcar d’esperó. I González Esteban? Va veure la jugada i no va xiular res. S’inhibia? De fet, ni el jugador del Mallorca reclamava. Però la llei de Pérez Pallas, la del futbol congelat, no perdona.

Tot i el contratemps del gol anul·lat, el Girona va deixar enrere la inferioritat manifesta dels primers minuts. Quan no tenia la pilota, ajuntava línies per no arriscar a anar a buscar el rival i quedar venut. Quan la tenia, li costava més generar futbol i, sobretot, perill. De fet, Reina no va haver de fer cap més intervenció fins al descans. Tampoc va tenir gaire més feina Juan Carlos, tot i que en alguna fase puntual –ja sense el setge constant de l’inici– els mallorquins trobaven la manera d’arribar a l’àrea local.

El Girona va acabar de mostrar l’orgull en la segona part. Ja no l’espantava el Mallorca, que semblava que volia gestionar l’avantatge i esperar a fer mal en algun contraatac. Francisco, amb el marge de maniobra molt limitat, va fer debutar Yan Couto d’extrem, i el brasiler va fer alguna acció de mèrit. Va fer el seu primer xut just després que ho provessin Gumbau i Calavera. A còpia més d’empenta i cor que de lucidesa, els gironins van anar endavant. Mamadou, després d’una retallada de nivell, va posar a prova Reina. El Girona començava a merèixer l’empat.

I arriba el recital

Feia estona que l’àrbitre, amb decisions menors incomprensibles, no generava cap confiança. Ruiz de Galarreta va caçar Mamadou (70’), però només va rebre la groga. I Pérez Pallas? Quiet. Enmig de la insistència dels gironins, Juan Carlos va allargar el partit en refusar una ocasió molt clara d’Aleix Febas (83’). Poc després, l’expulsió de Ramalho, decisió que va irritar Francisco pel teatre de Marc Cardona. González Esteban hi va veure vermella. I Pérez Pallas? Quiet, ben quiet.

Els gironins no es van ensorrar del tot i van tenir una ocasió de Mamadou, frustrada per fora de joc. I al final, l’àrbitre encara va tenir temps d’acabar de despullar el Girona amb l’expulsió de Mamadou Sylla, el seu gran referent i únic punta clar sense Stuani ni Nahuel Bustos. Per si no hi havia hagut prou càstig.

AMB PRECEDENT

Pérez Pallas, el de l’expulsió a Stuani, torna a assumir protagonisme, tot en contra del local

MAL COMENÇAMENT

El Mallorca fa bona una arrencada autoritària, però acaba patint per mantenir el zero

SENSE PREMI

Els gironins, a còpia d’orgull i empenta en la segona part, mereixen l’empat

NO EN TÉ PROU

L’àrbitre, amb el partit acabat, expulsa Sylla i deixa l’equip sense davanters

MINUT A MINUT

5’ Sense gairebé temps de tempteig, colpeja el Mallorca. Reina inicia des de la porteria i el conjunt visitant combina amb comoditat i trena una jugada que acaba a línia de fons, des d’on Amath assisteix Salva Sevilla, que dins de l’àrea bat Juan Carlos i fa pujar el 0-1. 12’ Pinta malament per al Girona, que no surt del seu camp i defensa com pot les múltiples arribades per banda i xuts llunyans dels visitants.
16’ Gol anul·lat a Pablo Moreno. L’atacant marca d’esperó aprofitant un refús de Reina però el VAR avisa l’àrbitre que hi ha una empenta –lleugeríssima– prèvia del jugador blanc-i-vermell i, aquest, després de mirar-s’ho, invalida la diana. Ningú del Mallorca havia protestat res. 30’ Ha crescut el Girona, a qui no li ha pesat el gol anul·lat. Sylla lidera l’atac gironí. 58’ Mana l’equip local sense acaba de generar, però, situacions de gol clares; ho intenta a còpia de xuts llunyans sense encert.
67’ Frega l’empat el Girona; passada profunda de Samu a Sylla, que, després d’un gran retall a un defensa, topa amb Reina, que atura el seu xut al pal curt.
83’ Apareix Juan Carlos per sostenir els seus. El porter neutralitza un un contra un amb Febas, després d’una passada de Cardona, que hauria estat la sentència.
86’ El conjunt gironí es queda amb deu per expulsió de Ramalho. Picabaralla entre el central i Cardona, que acaba amb el davanter visitant després d’una empenta de Ramalho i l’àrbitre expulsa el defensa blanc-i-vermell.
92’ L’última del Girona; connecten de nou Samu i Sylla, que ho intenta amb un xut al pal llarg salvat per Reina.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)