Una obra per emmarcar

El Girona s’exhibeix a Montilivi contra l’Almeria en una nit que passarà a la història, amb sis dianes per superar un rival directe

El control inicial dels de Míchel es tradueix en una superioritat absoluta, en un partit letal ofensivament dels blanc-i-vermells

Girona 6 Almeria 2

GIRONA:Gazzaniga; Arnau, Santi Bueno, Juanpe, Javi Hernández (Callens, 83’); Oriol Romeu, Aleix Garcia; Tsygankov (Toni Villa, 65’), Borja García (Artero, 83’), Riquelme (Iván Martín, 76’); i Taty Castellanos (Stuani, 76’).ALMERIA:Fernando; Mendes (Chumi, 46’), Ely, Babic, Akieme (Centelles, 80’); De la Hoz, Samu Costa, (Puigmal, 46’), Robertone; Baptistao (Ramazani, 46’), Embarba (El Bilal, 46’) i Luis Suárez.GOLS:1-0 (8’) Taty Castellanos. 2-0 (34’) Tsygankov. 3-0 (36’) Riquelme. 4-0 (43’) Javi Hernández. 4-1 (66’) Ramazani. 5-1 (77’) Iván Martín. 6-1 (79’) Stuani. 6-2 (81’) El Bilal.ÀRBITRE:Pizarro Gómez (madrileny).T.G.:a Borja García (59’), del Girona; i a Luis Suárez (90’), de l’Almeria.PÚBLIC:8.879 espectadors.

A vegades aixecar-se dels cops no és fàcil, i el Girona s’havia de posar a prova després de la derrota a Cadis, però els de Míchel van esvair tots els dubtes per la via ràpida. I és que tot el que va sortir malament al Nuevo Mirandilla, ahir va sortir rodó a Montilivi, on els gironins van aconseguir una contundent victòria contra l’Almeria (6-2) que els permet obtenir un coixí de set punts respecte de la zona de descens en espera de la resta de resultats de la jornada.

Poques explicacions possibles hi ha per a la metamorfosi que ha viscut el Girona en una setmana. Si a Cadis es va veure el pitjor partit de la temporada, ahir es va veure el millor. Potser no en el joc, perquè en aquest sentit els de Míchel han tingut altres dies brillants, però sí pel resultat. Perquè als blanc-i-vermells els va sortir tot bé, segurament més del que es podien arribar a imaginar i tot. L’entrada de Tsygankov i Riquelme a les bandes va donar vida a un Girona, que va ser més letal que mai a l’àrea rival i va poder sentenciar el partit per la via ràpida.

El 4-0 que reflectia el marcador a la mitja part necessita poques explicacions, perquè la superioritat del Girona sobre l’Almeria va ser indiscutible. Però els gironins el van cuinar a foc lent, ja que la primera part va tenir dues parts clarament diferenciades. En la primera mitja hora els de Míchel van ser pacients, i fins i tot poc verticals. Com si temptegessin el terreny. I és clar, marcar l’1-0 aviat hi va ajudar. Taty, que ho necessitava, va rematar de cap al fons de la xarxa una molt bona centrada d’Arnau per posar el partit de cara (8’).

Deu minuts decisius

Van ser minuts de calma, però tot va canviar a partir del minut 25, quan el VAR va anul·lar un gol de Taty per un fora de joc previ de Tsygankov. A partir de llavors, l’ucraïnès i Riquelme van ser un punyal per les bandes, aprofitant que el Girona recuperava molt ràpid la pilota per la bona feina al darrere i tenia espais per atacar. Els gironins van jugar desbocats i van sentenciar el partit amb uns minuts descomunals, d’aquells que estan a l’abast de pocs equips. Primer Tsygankov va fer el 2-0 a plaer, després que Riquelme li despengés una centrada d’Aleix (34’); immediatament després Riquelme va fer el tercer assistit per Aleix Garcia (36’), que ell mateix havia recuperat la pilota; i Javi Hernández ho va tancar amb el 4-0 culminant una jugada màgica de Taty i Tsygankov, que li va deixar la pilota amb l’esperó. El recital era majúscul i ningú volia que arribés el descans.

Després d’una primera part excel·lent en tots els aspectes, perquè l’Almeria no va generar res, era de preveure que la segona part tingués un altre ritme. El Girona volia més gols, però també va afluixar en la pressió, i això es va traduir en un anar i venir constant. El 4-1 de Ramazani (66’) va encendre alguna alarma, però Iván Martín, amb el 5-1 (77’), i Stuani, amb el 6-1 (79’), van arrodonir la festa culminant dues accions de Toni Villa. Montilivi era una festa, on només faltaven les disfresses perquè semblés un carnaval amb totes les lletres, i ni el 6-2 definitiu d’El Bilal en el 81’ va amargar la que serà, sense cap mena de dubtes, una de les nits que quedaran guardades en la memòria durant molt temps per als gironins.

CONTROL

En el tram inicial el Girona no va patir al darrere i Taty va aprofitar l’ocasió que va tenir

RAUXA

En quinze minuts bestials abans del descans els gironins van matar el partit

A DUES BANDES

En la segona part l’intercanvi de cops va ser total, mentre Montilivi era una festa