Girona

Millora indispensable

El Girona ha d’afrontar dos partits consecutius a domicili, als camps de l’Athletic i el Getafe, amb l’obligació de millorar els registres d’aquest curs a fora

En els dos cursos anteriors en l’elit, els gironins no van sumar tres cops en dos partits seguits a fora

Després que el Girona demostrés la seva millor cara divendres passat amb la contundent golejada contra l’Almeria (6-2), els de Míchel estan obligats a continuar el seu camí cap a la permanència i això vol dir superar obstacles més complicats. I és que els blanc-i-vermells hauran d’afrontar, per primera i única vegada aquesta temporada, dos partits consecutius lluny de Montilivi, on ha quedat clar que se senten molt més còmodes jugant. És el moment de fer fora els fantasmes que van aparèixer, sense anar més lluny, fa quinze dies a Cadis, amb aquella dolorosa derrota en què els de Míchel no hi van tenir res a fer (2-0). Diumenge, serà el torn de jugar a San Mamés contra l’Athletic, amb el bon record encara present, tot i que llunyà, de la victòria a Montilivi contra els d’Ernesto Valverde (2-1), i el següent dissabte serà el torn de visitar el Getafe al Coliseum Alfonso Pérez, recordant també una altra gran victòria a Montilivi en l’inici de lliga (3-1).

Sumar els sis punts contra bascos i madrilenys, tal com es va fer en la primera volta, serà d’alló més complicat i gairebé es podria considerar una utopia, tot i que els gironins ja han demostrat que, si no tenen un mal dia com a Cadis, si més no competiran de tu a tu en els dos partits. Bàsicament, perquè els registres que fins ara ha aconseguit el Girona a domicili són molt pobres, ja que els sis punts a què aspirarà en els pròxims dos partits són els mateixos que ha aconseguit en els deu partits que ha jugat fins ara lluny de Montilivi aquesta temporada en la lliga, gràcies a la victòria al camp de l’Elx i als empats contra el Mallorca, el Madrid i l’Espanyol. Només el València, amb els mateixos sis punts però amb pitjor diferència de gols, i l’Almeria i l’Elx, que només han aconseguit tres punts a domicili, empitjoren els registres dels de Míchel a fora.

Molts se’n surten

Millorar aquests números com a visitant és imperatiu per al Girona per tenir un tram final de temporada tranquil, i no hi ha millor moment per fer-ho que ara que afrontarà aquests dos partits consecutius a fora. Curiosament, els gironins són l’únic equip de la lliga que fins ara no ha hagut de passar per aquest tràngol, i és que la resta d’equips han jugat dos partits consecutius com a visitant una vegada o, en molts casos, dues. De fet, hi ha equips com el Madrid, el Vila-real o el Betis, que aquesta temporada han hagut de disputar tres partits consecutius a domicili en la lliga, ja sigui per obres al seu estadi o per partits ajornats.

Afrontar dos desplaçaments consecutius no és fàcil per a qualsevol equip, però el cert és que la majoria d’equips de la lliga han estat capaços de superar amb bona nota aquest tram de calendari. La matrícula d’honor, però, només se l’enduen el Barça, el Madrid i el Vila-real, que són els únics tres equips que han aconseguit guanyar en dos partits consecutius fora de casa en algun moment de la temporada –el Barça fins i tot ho ha aconseguit dues vegades–. Ara bé, hi ha sis equips més que han resolt dues visites consecutives sumant quatre punts com a mínim en una ocasió aquest curs, de manera que han tancat aquest tram de calendari sense cap derrota. És el cas de la Real Sociedad, l’Atlético, el Rayo Vallecano, el Sevilla, el Getafe i, fins i tot malgrat estar en zona de descens com a penúltim classificat, el València.

Amb menys èxit que els anteriors però amb prou solvència, el Betis, l’Athletic i el Mallorca han aconseguit guanyar un dels dos partits consecutius a fora sumant tres punts dels sis possibles, un balanç que els gironins segurament signarien ara mateix perquè els permetria enfilar-se fins als 30 punts quan encara quedaria més d’un terç de lliga per disputar. I encara ho signarien més si la victòria fos al camp del Getafe, un rival directe en la lluita per la salvació. El que sense cap mena de dubte vol evitar el Girona és no guanyar cap dels dos partits consecutius a fora, cosa que els ha passat aquest curs a l’Espanyol i l’Osasuna, amb dos empats; al Valladolid i el Cadis, amb un empat i una derrota, i al Celta, l’Almeria i l’Elx, que van tancar els dos partits seguits a fora amb zero punts, un balanç que faria molt mal als homes de Míchel.

Precedents dolents

El repte de jugar dos partits consecutius a fora no li ha acostumat a anar bé, al Girona. De fet, en les dues temporades anteriors que va estar a primera divisió el balanç va ser absolutament nefast, i això que va tenir dos desplaçaments seguits en dues ocasions cada curs. En la temporada 2017/18 el Girona primer va perdre consecutivament als camps de l’Eibar i el València, mentre que poc després va empatar als camps de l’Atlético i el Màlaga. En el curs següent, el del descens, el balanç encara va ser pitjor, ja que els gironins van tancar amb un balanç de zero punts les visites consecutives a l’Athletic i al Sevilla primer i al Celta i al Valladolid després.

Els números a primera en aquests precedents són dolents, però és que a 2a divisió A no han estat gaire millors per als gironins. De fet, en 15 de les 24 ocasions en què el Girona ha afrontat dos partits consecutius a fora des que va arribar a la LFP el 2008, el Girona no ha estat capaç de guanyar cap dels dos partits. En canvi, d’exemples en l’extrem contrari n’hi ha ben pocs, i és que el Girona només ha sumat els sis punts possibles en dues visites consecutives en dues ocasions, totes dues la temporada 2014/15 amb Pablo Machín a la banqueta.

Dos cops un de dos

En els precedents més recents, en les tres últimes temporades a la categoria de plata, el Girona no ha aconseguit mai sumar més de tres punts en dues visites consecutives, però els resultats aconseguits amb Míchel la temporada passada conviden lleugerament més a l’optimisme. I és que el curs passat, amb el tècnic madrileny a la banqueta, el Girona va afrontar dues vegades dos partits a domicili de manera consecutiva, i en les dues ocasions va aconseguir una victòria que va servir per no entrar en una mala dinàmica de resultats. El primer cas va ser en el tram final de la primera volta, quan després de guanyar al camp de la Real Sociedad B (1-2) el Girona va perdre al camp de l’Eibar (4-2), mentre que el segon cas va passar ser cap al final de lliga, quan els gironins es van recuperar de la dolorosa i contundent derrota a Cartagena (3-0) amb una victòria al camp de l’Alcorcón (0-1).

6 punts
Barça
Madrid
Vila-real
4 punts
Real Sociedad
Atlético
Rayo Vallecano
Sevilla
Getafe
València
3 punts
Betis
Athletic
Mallorca
2 punts
Osasuna
Espanyol
1 punt
Valladolid
Cadis
0 punts
Celta
Almeria
Elx
No hi han jugat
Girona

A LA LFP

En 15 dels 24 cops que ha tingut dos duels seguits a fora el Girona no n’ha guanyat cap

EL CURS PASSAT

A 2a A, amb Míchel, va sumar tres punts dels sis possibles e n dues ocasions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)