Girona

Per estrenar-se

Els gironins tornen a Bilbao, on es van estrenar com a visitants a 1a divisió

A San Mamés el Girona no ha pogut guanyar ni marcar cap gol al primer equip

El Girona tornarà, un cop més, a la catedral del futbol; al nou San Mamés, per viure un altre duel entre bascos i catalans en l’elit del futbol. Uns no han deixat mai la primera divisió; per contra, els de Míchel lluitaran contra el conjunt de Valverde, que és el quart millor equip al seu feu. Precisament, els blanc-i-vermells estan situats per sobre, amb el Madrid i el Barça, el líder en aquesta estadística.

Per al matx de diumenge, a les 2 de la tarda, el conjunt entrenat per Míchel trepitjarà un dels camps on encara no ha aconseguit puntuar a primera divisió. En les dues últimes visites, els gironins sempre han tornat amb les mans buides. Ara bé, el Girona sí que va guanyar al nou San Mamés a segona divisió i contra el Bilbao Athletic, el filial dels de Lezama. Amb un historial molt reduït, l’equip estarà acompanyat de 450 persones que també es desplaçaran a la capital del País Basc. Si el Girona és capaç de donar la campanada i segellar un triomf, tindrà la permanència molt encarada. Això no obstant, els números, fins que no siguin comprovats en càlculs matemàtics, no serviran per cantar victòria.

Un feu complicat

Com s’ha esmentat en línies anteriors, San Mamés és un estadi on l’Athletic ha pogut consolidar-se aquest any a la part mitjana alta. Gràcies a les 6 victòries i 2 empats en 11 partits, els lleons han sumat 20 punts de 33 possibles. Només Betis i Mallorca ho han igualat, i Madrid, Barça i Girona l’han superat. Una fiabilitat a casa que ha portat aquests equips a poder ocupar una posició còmoda a la classificació. A banda dels punts, el conjunt entrenat per Ernesto Valverde és el segon equip, empatat amb el Madrid, que menys gols rep al seu feu. Concretament, 7 gols en 11 enfrontaments, que fan que la mitjana per partit sigui molt baixa (0,63). El primer equip, molt lluny de la resta, és el Barça, que tan sols n’ha rebut 1, un fet destacable per al líder de la lliga.

Els únics equips que han pogut assaltar San Mamés aquesta temporada han estat l’Espanyol (0-1), l’Atlético de Madrid (0-1) i el Madrid (0-2). Tots tres partits, molt ajustats i competits. Si una cosa té el conjunt de Bilbao és que sap igualar i dominar la intensitat que requereix cada moment del partit. Competeix a un nivell molt elevat i sempre és un os dur de rosegar. Així és com s’han guanyat el dret a estar a la part noble.

Contra aquests números dels lleons, el Girona afrontarà diumenge un partit amb la voluntat de sumar la segona victòria consecutiva i situar-se en una zona encara més còmoda.

La primera visita

L’estrena en l’elit del Girona com a visitant va ser a San Mamés. Després d’un empat en el debut contra l’Atlético (2-2) i el primer triomf contra el Màlaga (1-0), els gironins van emprendre el primer viatge contra un dels clubs més històrics de la categoria. L’Athletic, un conjunt que mai ha competit en cap altra categoria que no fos la primera divisió, va fer valer el seu paper de favorit i va obtenir els tres punts.

En aquell matx, el Girona va fer la clàssica ofrena a l’estàtua de Pichichi, al bell mig de les zones tècniques de l’estadi, respectant la tradició de tots els equips que visiten per primera vegada la casa de l’Athletic. D’aquell equip només queden Stuani, Juanpe, Bernardo, Borja i Aleix, que va jugar l’últim minut. Diumenge, equip i afició tornaran a terres basques.

AFERRATS A BILBAO

El Girona visita un Athletic fiable a San Mamés; és el quart millor local de la categoria

UN MUR A CASA

Barça (1), Madrid i Athletic (7) són els tres equips menys golejats al seu propi feu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)