Girona

El món es rendeix al Girona

El Girona és l’equip de moda, però ja no només a la lliga espanyola, sinó a tot el món. La victòria al camp del Barça (2-4) ha fet créixer exponencialment la transcendència del que està aconseguint el líder de primera. Els gironins han deixat de ser una sorpresa per convertir-se en una realitat que meravella arreu del món pels resultats que està aconseguint, però sobretot per com ho està aconseguint. En l’aspecte mediàtic, el Girona ha posat d’acord tot l’Estat, com es va comprovar ahir en les portades dels diaris esportius. “Aquí mana el Girona”, titulava l’As; “Recital d’un líder sense límits”, el Marca; “Cop de líder”, el Mundo Deportivo; i “El líder és el Girona”, l’Sport.

Els gironins, però, estan traspassant fronteres i després de guanyar marcant quatre gols al camp del Barça la premsa esportiva d’arreu del món s’ha desfet en elogis cap a l’equip de Míchel. “És un equip ben organitzat defensivament i molt explosiu ofensivament”, diu la crònica de L’Équipe, el diari esportiu francès de referència, en què ja es preveu que els gironins l’any que ve formin part de la millor competició europea de clubs: “No és un somni. Si manté el seu ritme infernal participarà a la Champions League la temporada que ve.”

Molt més contundents són a Itàlia, ja que La Gazzetta dello Sport titulava la crònica amb un “El Girona fa molta por”, jugant després amb el concepte Gironeister per emular la possibilitat que els gironins facin com el Leicester i guanyin la lliga de manera totalment inesperada. “Míchel està creant un miracle esportiu de grans dimensions. El Barça ha estat aniquilat i frustrat per un equip sense por ni complexos, que sap defensar i atacar amb maniobres inspirades en el Manchester City”, es diu a la crònica.

Al diari A Bola de Portugal és on els elogis cap al Girona són més contundents. “Una exhibició monumental del Girona arrasa el Barça”, titula una crònica en què s’elogia l’estil dels gironins: “L’equip de Míchel continua deixant el món bocabadat amb una demostració de solidesa i una idea de joc atrevida que aprofita la feblesa defensiva del Barça. El Girona es va proposar guanyar i en cap moment es va preocupar de tancar-se o perdre temps.”

La gran victòria del Girona no només ha arribat als països veïns, i és que al diari Olé d’Argentina també en diuen meravelles: “Ja no és una sorpresa. La sensació que tenia la premsa espanyola que seria una cosa fugaç després de les primeres jornades ja no és vàlida. El Girona ha demostrat que és un equip sense complexos i que sap aprofitar les oportunitats, més pel potencial col·lectiu que per les seves individualitats, que també en té.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)