Girona

PERE PONS

JUGADOR DE L’AEK LARNACA

“Em fa feliç veure jugar el Girona”

“Vaig patir contra el Barça, però el Girona va canviar la història”

“Que marqui Valery és una sensació diferent d’algú altre”

Pere Pons Riera (Sant Martí Vell, 1993) va marxar del Girona l’any 2019 després d’una vida lligat al club. Ara, jugant a l’AEK Làrnaca, de Xipre, gaudeix del conjunt gironí com un aficionat més.

Com va viure el partit de diumenge des de la distància?
Vaig seguir el partit des de casa [Xipre]. A l’inici vaig patir molt, perquè el Barça va començar molt fort, però després el Girona va canviar la història i es va imposar amb pilota i sense. Em va encantar el partit, pels dos bàndols. El Girona va ser superior, tot i que Lewandowski va poder canviar el guió al final. La seva mentalitat em fascina.
Veia possible que el Girona s’imposés d’aquesta manera?
Sí, és que el Girona ho ha demostrat aquest curs. L’equip s’adapta molt bé, varien molt el sistema i la manera de jugar. L’ambició i les ganes de seguir allà dalt es veu en els jugadors. Estic molt content i em fa feliç veure jugar aquest equip.
Ho va dir a la plaça del Vi i s’ha complert, no?
Al final s’ha complert [riu]. És increïble que, en una història molt curta en el futbol professional, hagis guanyat el Barça i el Madrid. Tot això és causa de la bona feina de la gent que fa molts anys que és al club i que no surt mai als mitjans.
Un dels darrers tòpics era que al Girona li faltava guanyar un gran equip...
Es poden desfer i la mentalitat de la gent pot canviar. Veient, però, els partits contra els rivals que no has pogut guanyar, el Girona va competir de tu a tu. Realment això és el més important. Contra els rivals de dalt és complicat i ahir van poder fer aquest reforç anímic sobretot per l’afició, a l’equip ja el veig molt bé. Els rivals de dalt s’haurien de preocupar del Girona.
El Barça, a 7 punts i l’equip torna a ser líder en la jornada 16...
Ningú s’ho pensava. Crec que ni ells s’ho creuen i això és bo. El fet d’estar una mica il·lús et fa jugar el dia a dia amb normalitat. Això els treu responsabilitat i pressió. Fins ara juguen fent un gran futbol sense deixar de ser un equip humil.
I remuntant fins a sis partits, l’ànima és important, no?
Sí, molt. La meva experiència em diu que capgirar aquestes situacions és molt difícil. En el futbol modern costa guanyar de molts gols i els equips tendeixen a ser més defensius. Aquest any el Girona sempre troba l’escletxa per fer el mal al rival.
Creu que aguantaran a dalt?
Crec que sí, fins al final. Em semblaria estrany que baixessin de rendiment o que els anés gros.
Tenen a l’abast superar el vostre rècord de 51 punts.
Sí, tenen molts de punts i segurament el superaran. Serà molt merescut per a ells. Que ho disfrutin, que jo també ho faré des de fora.
Des de Xipre li pregunten molt pel Girona?
Molta gent en parla i saben que soc d’allà i he jugat allà. Al vestidor tots diuen que el Girona juga molt bé i que estan volant a dins del camp. Això t’omple d’orgull, em sento un aficionat més, i n’he format part.
Com els explica què és el Girona?
Crec que és un club molt familiar en què tothom que hi ve s’hi sent molt a gust. Vagin millor o pitjors les temporades, tothom s’acaba apreciant el club i la ciutat i això és el que fa el Girona diferent. Parlo amb gent que em diu que hi ha la mateixa pinya al vestidor que abans.
Ara, però, el club ha canviat.
Sí, però crec que estan conservant l’essència, que crec que és important. Sobretot en el futbol de base, que estant traient nois joves. A Montjuïc va marcar en Valery i és una sensació diferent del fet que marqui un altre.
Quin jugador li agrada del mig del camp del Girona?
L’Aleix. Quan jugava amb ell ja se’l veia amb unes condicions tècniques i tàctiques diferents. Té interioritzat molt el joc associatiu. S’ha carregat l’equip a l’esquena amb pilota i sense. Tothom a qui li agrada el futbol vol jugar com l’Aleix.
Què té Míchel que impregni tant els jugadors?
Ho desconec, però el dia a dia ha de ser molt bo. Una molt bona gestió amb tots els jugadors, sap trobar el punt motivador i tàctic. Quan et donen tantes solucions a dins del camp, et fan créixer. Ell té el valor de posar jugadors joves.
S’hi veu tornant al Girona?
Si segueixen a aquest nivell a primera és impossible. Tinc una certa edat i un estil de joc diferent. És clar que m’agradaria molt, quan vaig sortir de l’Alavés hi va haver una petita opció, però ara estic gaudint molt a Xipre. A Girona ja saben que els estimo molt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)