Girona

Ofensivament imparables

Amb 38 gols en 16 jornades, el Girona es consolida com l’equip més golejador de la lliga i un dels millors d’Europa

Valery i Miguel s’afegeixen a la llista de tretze golejadors diferents dels gironins

El Girona és una màquina de matar. Contra el Barça els blanc-i-vermells van demostrar que poden competir i guanyar contra qualsevol rival i van presentar la candidatura per aspirar a qualsevol fita que es marquin aquesta temporada. Els gironins van haver de patir durant part del partit, sobretot en la primera mitja hora, però mai no van perdre la identitat i van acabar traient profit d’allò que millor saben fer: tenir la pilota i atacar. Marcar quatre gols al Barça al seu camp, per molt que no fos el Camp Nou, no és una cosa que aconsegueixi qualsevol. De fet, des de l’any 2000, el Barça només havia encaixat cinc vegades quatre gols jugant al seu camp. L’últim que ho havia aconseguit era el Madrid, la temporada passada en la tornada de la semifinal de copa (0-4). Prèviament hi havia els casos del PSG en l’anada dels vuitens de final de la Champions League la temporada 2020/21 (1-4) i del Betis en la dotzena jornada de lliga de la temporada 2018/19 (3-4). I dels dos casos anteriors, ja en fa una pila d’anys, i és que van ser el València en la divuitena jornada i el Deportivo en la vint-i-novena jornada de la lliga 2002/03 (2-4 tots dos).

L’esperit alegre en el joc del Girona s’ha convertit, sense cap mena de dubte, en la gran senya d’identitat dels de Míchel, i és que ja no sorprèn veure marcadors amplis quan juguen els blanc-i-vermells. El 2-4 contra el Granada, l’Osasuna i el Barça, el 5-3 contra el Mallorca i el 5-2 contra l’Almeria en són els millors exemples. No és d’estranyar, doncs, que els de Míchel només s’hagin quedat sense marcar en un dels divuit partits que han jugat fins ara aquesta temporada entre lliga i copa, que va ser en la derrota contra el Madrid (0-3), precisament l’únic partit que ha perdut el Girona.

Dels millors d’Europa

Les xifres golejadores del Girona en la lliga són espectaculars. En les setze primeres jornades els gironins han fet un total de 38 gols, de manera que s’acosten als dos gols i mig de mitjana per partit, una absoluta barbaritat, i és que ja han marcat un gol més que en les 38 jornades de la temporada 2018/19, que va acabar amb el descens a 2a divisió A. Amb aquest registre el Girona és, de llarg, l’equip més golejador de la lliga. Ja fa setmanes que ostenta aquest honor, però la victòria al camp del Barça no ha fet més que ampliar aquestes diferències, i és que el segon màxim golejador de la lliga és el Madrid amb 34 gols, quatre menys que el Girona. Per darrere venen l’Atlètic, amb 32 i un partit menys, l’Athletic (31) i el Barça (30), que ha marcat vuit gols menys que el Girona quan només queden tres partits per acabar la primera volta, una diferència que explica moltes coses.

Dins la lliga espanyola el Girona de moment no té rival en l’aspecte golejador, i és que els blanc-i-vermells també són un dels equips més golejadors de les grans lligues europees. Sense anar gaire lluny, els de Míchel han marcat els mateixos 38 gols en 16 partits que el Manchester City i dos gols més que el Liverpool, equips que tradicionalment encapçalen aquesta llista, com el PSG, que n’ha marcat també 38. De fet, només el Bayern, que amb 44 gols en tretze partits és, de llarg, l’equip més golejador de les grans lligues, i el Bayer Leverkusen, amb 39 gols, han marcat més gols que el Girona.

Tothom hi suma

La facilitat per marcar gols que està demostrant el Girona en aquesta primera volta ve donada, en part, per la contribució col·lectiva de tota la plantilla. I és que al Lluís Companys Dovbyk i Stuani van demostrar que es troben en estat de gràcia –l’uruguaià perdrà la ratxa dilluns perquè serà baixa per sanció–, però també es va produir l’estrena golejadora aquesta temporada en la lliga de Miguel Gutiérrez, autor de l’1-2 per arrodonir un autèntic partidàs, i Valery Fernández, autor de l’1-3, que començava a desfermar l’eufòria. Amb ells, ja són tretze els jugadors de la plantilla del Girona que han vist porteria aquesta temporada en la lliga. Una bestiesa, i és que dels jugadors que han jugat un mínim de 100 minuts només queden per marcar, a banda del porter Gazzaniga, Blind, Arnau, Juanpe i Pablo Torre, que sí que va veure porteria en la copa contra l’Oriola.

L’aportació golejadora del Girona està molt repartida, molt més que en el Madrid i l’Atlètic, per exemple, on només nou jugadors s’han estrenat com a golejadors. Això sí, el Girona no és l’equip en què més jugadors diferents han vist porteria, i és que el Barça té 15 golejadors diferents. La diferència, però, és que mentre al conjunt blaugrana només sis jugadors han marcat més d’un gol, al Girona n’hi ha vuit. Dovbyk és el màxim golejador de l’equip en la lliga amb vuit dianes, seguit de Stuani amb cinc –sis segons LaLiga perquè li van donar el gol en pròpia porteria de Mosquera contra el València–. Per darrere venen Savinho i Yangel Herrera, amb quatre, i Tsygankov, Aleix Garcia i Iván Martín, amb tres, mentre que David López n’ha fet dos. Els qui s’han apuntat a la festa amb una única diana són Portu –el dia del seu retorn a Montilivi–, Eric Garcia, Yan Couto i els ja esmentats Miguel i Valery, que ho van fer diumenge passat.

ANIMALADA

1a divisió
Girona 38 gols (16 partits)
Madrid 34 (16)
Premier
Manchester City 38 (16)
Liverpool 36 (16)
Bundesliga
Bayern 44 (13)
Bayer Leverkusen 39 (14)
Serie A
Inter 37 (15)
Roma 28 (15)
Ligue 1
PSG 38 (15)
Mònaco 31 (15)

MÉS PER MENYS

El Girona ja ha marcat un gol més que en la temporada del descens a 2a A
El Barça té 15 golejadors diferents, però nou només han marcat un gol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)