Girona

Un duel entre els millors

El Madrid, que encara no ha perdut com a local (29 punts de 33 possibles), s’enfrontarà a un Girona que tampoc ha sortit derrotat cap cop com a visitant (27 de 33 punts possibles)

En els últims tres anys, els blancs només han ensopegat en dos partits de lliga al Bernabéu

El Girona afronta un repte majúscul aquest dissabte amb la seva visita al Santiago Bernabéu per enfrontar-se al Real Madrid, el líder i clar favorit al títol de lliga. Ho farà amb baixes de pes a l’eix defensiu i sabedor que haurà de fer el millor partit o un dels millors de la temporada, a més de resar perquè els factors externs incontrolables no entrin en joc. I això costarà. Al Bernabéu, sens dubte, s’enfronten els dos millors equips fins ara de la categoria del curs 2023/24. El conjunt blanc és juntament amb l’Atlético l’únic que no ha perdut com a local –29 punts de 33 possibles–, mentre que els blanc-i-vermells són, igual que el Barça, els únics que no han perdut a domicili –27 de 33 punts possibles.

Els dos equips han traçat una trajectòria gairebé immaculada. El Madrid només ha perdut un partit en tot el curs, al camp de l’Atlético, el millor local, i el Girona també ha ensopegat només una vegada, precisament contra el conjunt blanc a Montilivi. Com a local, el Madrid només ha perdut punts contra el Rayo Vallecano i l’Atlético, en el darrer partit disputat pels d’Ancelotti, que permet al Girona poder afrontar el duel amb possibilitats de recuperar el lideratge, sempre que guanyi els blancs. Els gironins a fora només han cedit punts en tres enfrontaments, contra la Real Sociedad en la primera jornada de lliga (1-1), al Benito Villamarín contra el Betis (1-1) i en l’empat a zero al camp del cuer destacat, l’Almeria, en el pitjor partit dels de Míchel en tota la temporada. En el campionat, cap dels dos conjunts que mesuraran les seves forces i el seu futbol dissabte han encadenat dues jornades sense vèncer, un altre element que s’afegeix a l’olla, ja que els dos equips afronten el partit després d’empatar en l’última jornada.

El fortí blanc

El Madrid és una màquina d’esmicolar rivals, sobretot quan juga amb el suport de la seva afició. El conjunt blanc no ha perdut més de tres partits com a local al llarg d’una temporada en els últims deu anys i, fins i tot, no en va perdre cap en tota la campanya 2019/20. Els d’Ancelotti no ensopeguen al Santiago Bernabéu en el campionat de lliga des del 8 d’abril passat, quan el Vila-real de Quique Setién els va sorprendre superant-los per 2-3, en l’única derrota de tota la temporada a casa. Una sola ensopegada com el curs 2021/22, quan l’única vegada que van perdre davant la seva afició va ser contra el Barça en la jornada 29, ja amb Xavi Hernández a la banqueta blaugrana (0-4).

Els gironins, com l’equip groguet, són un dels sis conjunts que han pogut guanyar al Bernabéu, si aïllem de l’equació els altres dos gegants per pressupost i història de la lliga com són el Barça i l’Atlético. En els últims deu cursos, a més, han aconseguit el triomf al feu blanc el Betis –dos cops–, el Llevant, l’Alavés i el Cadis, aquests tres darrers equips en la campanya que el Madrid va jugar a l’estadi Alfredo di Stéfano, coincidint amb la pandèmia del coronavirus i les obres de remodelació del Santiago Bernabéu. Els dos clàssics del futbol espanyol que s’han acostumat a ser una pedra en la sabata dels madrilenys en els darrers anys han aconseguit diverses victòries de mèrit com a visitants contra el Madrid. El Barça ha lligat el triomf en sis ocasions en els darrers deu anys –set comptant l’anada de les semifinals de la copa del curs passat que els blancs van acabar remuntant– i l’Atlético ha vençut tres vegades.

El Girona sap que ho tindrà complicat per assaltar de nou el Bernabéu com va fer la campanya 2018/19, curiosament la del descens. La solvència com a equip dels de Míchel enguany, tot i les baixes de pes que tindran, ajuda els aficionats blanc-i-vermells a ser més optimistes que de costum, i és que, aquesta campanya, els gironins ja van aconseguir aplicar el seu joc letal en el vessant ofensiu per passar per damunt del Barça a l’estadi Lluís Companys (2-4), un input més per a l’optimisme. Puntuar ja serà bo per mantenir el Madrid a dos punts, però vèncer seria el darrer cop de puny sobre la taula per cridar ben alt que el Girona pot ser un candidat ferm a lluitar pel títol de lliga.

L’ÚLTIMA

El Madrid no perd en lliga a casa des del 8 d’abril del 2023, contra el Vila-real (2-3)

EL GIRONA, UN D’ELLS

En els últims 10 anys, sis equips tret de l’Atlético i el Barça han vençut al Bernabéu

PEDRES A LA SABATA

El Barça, amb sis victòries, i l’Atlético, amb tres, els equips amb més triomfs al feu blanc

LES DERROTES EN LA LLIGA DEL MADRID COM A LOCAL EN ELS ÚLTIMS 10 ANYS

Curs 2023/24
Cap
Curs 2022/23
Madrid - Vila-real (j. 28) 2-3
Curs 2021/22
Madrid - Barça (j. 29) 0-4
Curs 2020/21*
Madrid - Cadis (j. 6) 0-1
Madrid - Alavés (j. 11) 1-2
Madrid - Llevant (j. 21) 1-2
Curs 2019/20
Cap
Curs 2018/19
Madrid - Girona (j. 24) 1-2
Madrid - Barça (j. 26) 0-1
Madrid - Betis (j. 38) 0-2
Curs 2017/18
Madrid - Betis (j. 5) 0-1
Madrid - Barça (j. 17) 0-3
Madrid - Vila-real (j. 19) 0-1
Curs 2016/15
Madrid - Barça (j. 33) 2-3
Curs 2015/14
Madrid - Barça (j. 12) 0-4
Madrid - Atlético (j. 26) 0-1
Curs 2014/13
Madrid - Atlético (j. 3) 1-2
Curs 2013/14
Madrid - Atlético (j. 7) 0-1
Madrid - Barça (j. 29) 3-4
* Juguen a l’Alfredo di Stéfano en plena pandèmia i aprofitant les obres de remodelació del Santiago Bernabéu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)