Tennis

Badosa, partit a partit

Tennis. Amb aquest plantejament, la begurenca intentarà allargar la ratxa de victòries contra l’eslovena Zidansek i accedir a les semifinals de Roland Garros

Paula Badosa viu el dia a dia sense fer gaire cas del soroll extern i gaudint de cada moment. I amb aquest plantejament, amb el títol WTA de Belgrad inclòs, ja ha aconseguit nou victòries consecutives i aquest migdia estarà en disposició d’accedir a les semifinals de Roland Garros si guanya el desè partit consecutiu.

La tennista begurenca (35a de la WTA) obrirà la jornada a la pista Philippe-Chatrier (12 h) contra l’eslovena Tamara Zidansek (85a) per fer-se un lloc entre les quatre millors de París. Totes dues són de la generació del 1997. Si Badosa ja era un prodigi el 2015, amb la consecució del títol júnior parisenc, Zidansek és una tennista que s’està coent a foc lent. De fet, l’eslovena era una prometedora surfista de neu i va aconseguir tres títols júnior del seu país en la modalitat de boardercross. Farta de passar fred, va decidir aparcar la planxa de neu i decantar-se per la raqueta. Es va establir un full de ruta a llarg termini i de moment ja s’ha convertit en la primera eslovena que accedeix als quarts de final de Roland Garros.

Sense favorites

El quadre femení de París s’està quedant orfe de les principals caps de sèrie i, fins ara, ja han quedat fora de combat les set primeres favorites. Amb tot, Badosa no vol mirar més enllà del programa d’avui: “A vegades, quan tens moltes expectatives, el teu cap va, inconscientment, com dos partits endavant. Penso que el bon treball que estic fent amb en Javi Martí [el seu entrenador] és el dia a dia. Fins i tot quan no jugo em concentro a ser millor aquell dia.” L’última a marxar abans d’hora de París va ser ahir la nord-americana Sofia Kenin (4), finalista en l’última edició i que va caure contra la grega Maria Sakkari (17), per un contundent 6-1 i 6-3. Per la part alta del quadre també es van guanyar un lloc entre les vuit millors Coco Gauff, que va eliminar la tunisiana Ons Jabeur (6-3 i 6-1), i la txeca Barbora Krejcikova, que va superar Sloane Stephens (6-2 i 6-0).

Djokovic remunta

Si en el torneig femení tot és més obert que mai, en el masculí Rafa Nadal (3) i Novak Djokovic (1) continuen marcant diferències. Això sí, el serbi va tenir una jornada especialment complicada i va haver de remuntar dos sets contra el jove i talentós italià Lorenzo Musetti (6-7, 6-7, 6-1 i 6-0 i 4-0), que es va haver de retirar amb problemes físics en el tram final del partit. Amb un revés a una mà de molts quirats, que li serveix tant per atacar com per defensar-se, Musetti es va imposar en els dos primers parcials en el desempat (8 de 8 aquest any). El número u es mostrava incòmode i incapaç de neutralitzar el repertori de cops del jove tennista toscà. El guió del partit va fer un gir de 180 graus en el tercer set. Djokovic va reaccionar de manera virulenta. Va apujar notablement l’efectivitat amb el servei i es va mostrar més agressiu en el joc. L’aspirant, amb moltes més errades no forçades, va anar perdent la màgia. El tennista serbi es va apuntar dos sets en un tres i no res, mentre que l’italià va haver d’anar als vestidors per rebre assistència mèdica. L’italià va tornar a la pista visiblement tocat i després de quatre jocs, i 3h27 de partit, va optar per la retirada. Un final trist després d’una posada en escena espectacular. El pròxim rival de Djokovic serà el també italià Matteo Berrettini, que va accedir directament als quarts després de la renúncia de Roger Federer.

Rafa Nadal va tenir un dia més plàcid, tot i que també va haver de frenar l’empenta d’un altre prodigi italià, Jannick Sinner (7-5, 6-3 i 6-0). En els quarts de final se les haurà amb Diego Schwartzman, que va superar l’alemany Jan-Lennard Struff (7-6, 6-4 i 7-5).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)