Atletisme

Esther Guerrero busca a Atapuerca el bitllet per al relleu mixt de l’europeu de cros

Abdessamad Oukhelfen, Adel Mechaal i Ayad Lamdassem competiran en la prova absoluta masculina

La banyolina Esther Guerrero (New Balance) buscarà diumenge una plaça per al relleu mixt de l’europeu de Dublín del 12 de desembre en el cros d’Atapuerca, considerada la millor prova mundial de l’especialitat. Guerrero ja va fer una incursió en el camp a través diumenge passat amb la victòria a Santa Coloma de Farners i mirarà de guanyar-se per quarta vegada un lloc en l’europeu, on ja acredita un bronze a Samorin 2017, el títol a Tilburg 2018 i la quarta posició a Lisboa 2019, sempre en el relleu mixt. La federació espanyola preseleccionarà al millor atleta per gènere en el cros curt d’Atapuerca, mentre que les altres dues places seran a criteri tècnic. La principal rival de Guerrero serà la castellana del Barça Marta García. La prova, al final de l’intens programa de la matinal (13.55 h), es disputa sobre 1.600 m.

Oukhelfen, Mechaal i Lamdassem, en la prova absoluta

La prova absoluta del cros Atapuerca aplegarà els principals especialistes catalans, que ja van brillar la setmana passada a Sant Sebastià, tots ells classificats entre els millors corredors espanyols: Abdessamad Oukhelfen (3r), Adel Mechaal (4t) i Ayad Lamdassem (7è). Un altre bon resultat a Atapuerca els faria sumar punts amb vista a l’europeu de Dublín, tot i que la principal prova selectiva serà diumenge de la setmana vinent (el 21 de novembre), en el cros d’Itàlica, que es disputa a Santiponce (Sevilla) i coincideix amb el campionat d’Espanya per clubs. Més enllà d’aquests tres caps de cartell, la presència catalana és molt més àmplia, amb Santi Catrofe (Santa Cristina d’Aro), Ibrahim Ezzaydouni (Barça), Ibrahim Chakir (Numantino), Lahcen Ait Alibou (Igualada) i Youssef Taoussi (Barça), entre d’altres. Pel que fa a la participació estrangera, destaquen l’eritreu Awet Habte, vencedor a Amorebieta, i el burundès Rodrigue Kwizera, guanyador a Sòria i Sant Sebastià, entre els homes, i la seva compatriota Francine Niyomukunzi, la kenyana Lucy Mawia i l’etíop Zenebu Fikadu, entre les dones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)