Tennis

Badosa-Muguruza, derbi del tennis català a Mèxic

WTA Finals. La de Begur i la de Caracas es juguen avui (21 h) una plaça en la final del Masters de Guadalajara en el seu primer enfrontament

Paula Badosa (7), que ahir va fer 24 anys, disputarà avui (21 h) a Guadalajara (Mèxic) la semifinal de les WTA Finals contra la doble campiona de Grand Slam Garbiñe Muguruza (6), una rival experimentada de 28 anys –atresora nou títols en el circuit– que admira i amb la qual no s’ha enfrontat mai. La catalana del RCT Barcelona-1899, per la seva banda, va tancar la fase de grups ahir perdent per 7-5 i 6-4 un partit intranscendent –tret dels punts WTA en joc (250 per a la vencedora) i dels premis en metàl·lic– contra la polonesa i ja eliminada Iga Swiatek (5) i tanca la fase prèvia primera del grup Chichén Itzá.

“El partit contra Badosa serà històric i recordat”, sentencia la hispanoveneçolana, que es manifesta molt motivada pel fet de jugar a Llatinoamèrica. Nascuda a Caracas, de mare veneçolana i pare basc i també formada en el tennis català des que tenia sis anys, es va iniciar a casa nostra a l’acadèmia de Sergi Bruguera a Santa Coloma de Cervelló, en la qual va treballar a partir dels disset anys amb el tècnic Alejo Mancisidor (2010-2015), clau en la seva etapa de formació. Van partir peres després de la derrota en la final de Wimbledon contra Serena Williams el 2015. Pertany al CT Barcino, tot i que té fixada la residència a Ginebra des del 2016. Ha acabat segona del grup Teotihuacán gràcies al seu triomf, la matinada de diumenge a dilluns, per 6-4 i 6-4 contra Anett Kontaveit (8), que va enviar cap a casa Karolina Pliskova (3) tot i que la tennista txeca havia guanyat el derbi contra Barbora Krejciková (2). Iguala les semifinals del 2015 –l’any del seu debut– en la seva quarta participació. La tennista d’Estònia havia aconseguit dotze triomfs seguits, setze sets guanyats i havia guanyat 28 dels darrers 30 partits. Kontaveit s’enfrontarà a la vencedora del partit que havien de jugar la matinada passada la bielorussa Arina Sabalenka (2) i la grega Maria Sakkari (4) per decidir el segon lloc del grup Chichén Itzá.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)