Esquí

Salarich es juga demà a Flachau l’accés a les finals de la copa del món d’eslàlom

L’osonenc Quim Salarich, que aquesta temporada ha aconseguit els millors resultats dels últims 42 anys d’un esquiador català i estatal la copa del món masculina d’esquí alpí, es juga demà, en l’eslàlom nocturn de Flachau (Àustria), la seva presència a les finals de la competició de la regularitat, que, en el cas de la seva disciplina, es disputaran a l’estació francesa de Meribel el proper 20 de març.

Nascut fa 28 anys a Vic i dues vegades olímpic (en els Jocs de PyeongChang’18, a Corea del Sud; i el mes passat, en els de Pequín 2022), va acabar fa dos caps de setmana les dues proves d’eslàlom de la copa del Món disputades en Garmisch-Partenkirchen (Alemanya) en octava i en setena posició, i és vint-i-dosè a la classificació de la disciplina amb 100 punts; els millors 25 competiran en la prova de les finals. El 25è en té 82 i el 26è n’acumula 75. El líder és el noruec Henrik Kristoffersen amb 356, 49 més que el seu compatriota Lucas Braathen.

Meribel acollirà, a part dels eslàlom femení i masculí, la prova per equips i els dos gegants de les finals de la copa del món, entre el 18 i el 20 de març. Prèviament, el 16 i el 17, es disputaran les proves de velocitat –descensos i supergegants– a la veïna Courchevel, també als Alps francesos. “Soc 22è i el mes bo és que tinc marge; però en aquest esport mai se sap”, ha explicat, en conversa telefònica amb EFE des de Flachau, Salarich, que, prèviament, al desembre, havia repetit un top 15 en els eslàlom de la copa del món de Val d’Isere i de Madonna di Campiglio (Itàlia). “Nosaltres a Flachau hem de fer la nostra millor carrera i intentar puntuar per no dependre dels altres, sinó de nosaltres mateixos”, ha comentat Salarich.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)