El CN Sabadell perd la final de l’Eurolliga contra l’Olympiacòs (11-7)

L’equip grec, amb una defensa excelsa, ha marcat diferències des del primer quart (4-1) i ha sabut gestionar la renda fins al final

L’Astralpool CN Sabadell ha perdut la final de l’Eurolliga al Pireu contra l’Olympiacòs (11-7), que ha marcat diferències des de l’inici (4-1, 1-1, 3-3 i 3-2) i ha controlat el partit en tot moment per revalidar la seva corona continental i sumar la tercera en el seu palmarès. El conjunt amfitrió, amb una defensa excelsa i un ambient eixordador, ha portat sempre la iniciativa i no ha permès que les de David Palma tinguessin la més mínima possibilitat de remuntada. Per part vallesana han marcat Maggie Steffens (2), Brigitta Games (1), Sabrina Van der Sloot (1), Nona Pérez (1), Judith Forca (1) i Irene González (1).

L’equip amfitrió ha colpejat primer amb un xut ajustat al pal de Vasiliki Plevritou, una jugada de superioritat de Nikoleta Eleftheriadou i un llançament des de l’arc d’Eleftherina Plevritou. Un penal fallat per la petita de les germanes Plevritou i un gol des de la boia en superioritat de Maggie Steffens ha donat aire al CN Sabadell (3-1). El vent, però, continuava bufant a favor de l’Olympiacòs, que tancava el quart amb un quart gol de l’esquerrana canadenca Kyra Donna Christmas. El conjunt grec, amb continus bloquejos i grans intervencions de Chrysoula Diamantopoulo, imposava la seva fèrria defensa. El segon quart s’ha resolt amb un pírric 1-1 que deixava el parcial al descans amb un 5-2 per al conjunt hel·lè. Maria Myriokefalitaki obria forat des de la boia (5-1), però Sabrina Van der Sloot replicava tot seguit amb un altre gol en superioritat (5-2).

Després de la represa, el CN Sabadell ha millorat els percentatges en les superioritats i ha vist porteria amb més claredat. Però l’Olympiacòs continuava controlant la situació i responia a cada gol de les catalanes (3-3). Brigitta Games i Nona Pérez, en accions de superioritat, i Judith Forca, que havia errat els sis primers llançaments, han marcat els tres gols de les sabadellenques en aquest quart (8-5). En el quart definitiu es repetia la mateixa història. Steffens escurçava diferències i el CN Sabadell ha tingut la possibilitat d’apropar-se a un sol gol, però altre cop el conjunt grec replicava amb una diana d’Eleftherina, la mitjana de les Plevritou. La tercera exclusió de la capitana Maica García encara ha complicat més el panorama per a les sabadellenques. L’Olympiacòs no ha abaixat el ritme i ha rubricat la final i el títol amb dos gols més en superioritat. Irene González ha segellat el definitiu 11-7.

Prèviament a la final i en la pugna per la medalla de bronze, el Plebiscito Pàdua s’ha imposat a l’UVSE Budapest, per 6-11.