Tennis

L’ATP Challenger Eurofirms Girona-Costa Brava, presentat

La cita obre la temporada de terra batuda i és la segona més important del país

La primera edició de l’ATP Challenger Eurofirms Girona-Costa Brava, que es farà del 26 de març al 2 d’abril, s’ha presentat aquest dimarts a a les instal·lacions del Club Tennis Girona. Hi havia Javier Soler (director esportiu de la Federació Espanyola), Carles Montañés (president del CT Girona), Jordi Samper (director del tor torneig), Jordi Tamayo (president de la Federació Catalana), Anna Julià (delegada a Girona de la SGEAF), Marta Madrenas (alcaldessa de Girona), Maria Àngels Planas (representant Patronat Turisme Girona CB) i Jaume Dulsat (representant d’Eurofirms).

Compromís de primera

“És el segon torneig més important de Catalunya després del Godó. És una responsabilitat que va més enllà del que correspon al club” diu Carles Montañés que destaca: “Hem aconseguit un quadre excepcional, diria que impensable al començament. En Jordi Samper s’ha hagut de multiplicar”. “Hem tingut la voluntat d’acostar el tennis de primera a Girona. Per compromís de la junta directiva, amb totes les institucions i empreses patrocinadores, hem volgut que l’entrada fos gratuïta.” hi afegeix el president del club amfitrió, que vol anar més enllà d’aquesta primera edició: “Ni a la federació ni a l’ATP li agrada que això sigui flor d’un dia. No ho serà. El compromís que tenim és que aquest tennis de primera es quedi a Girona, i no només això, sinó que tots els que heu apostat per aquesta primera edició, amb valentia, si tots ens hi veiem amb cor, la idea és que l’any que ve tornem i, per què no, anar-lo fent més gran.”

Atractiu

“Poder celebrar un torneig així a Girona és un esdeveniment històric. Estem molt satisfets de la inscripció que hem tingut. Es nota que Girona té una atracció important. L’últim que ha entrat al quadre és el 220 del món. Això demostra el nivell que hi haurà” apunta Jordi Samper. “Hem trobat un equilibri molt bo entre jugadors molt contrastats, alguns amb trajectòria gegant, amb joves promeses molt interessants” hi afegeix el director del torneig, que assegura: “El torneig no decebrà. Ens ho passarem molt bé. Confiem que això sigui només l’inici d’un gran trajecte”.

Prometedor

“Com a federació ens sentim contents. Hem de posar en context què vol dir organitzar un ATP Challenger. “Som un país esportiu que fa bé les coses amb el teixit associatiu. Hi ha clubs amb ànima, i com a federació només podem donar les gràcies a la junta directiva del CT Girona, a les institucions i als patrocinadors” exposa Jordi Tamayo, que destaca l’ambició de Carles Montañés: “No hi ha límit, quan es marca un objectiu… Tenir un ATP Challenger amb un dels millors quadres en la seva primera edició, vol dir que promet i molt. El límit el posaràs tu, Carles”.

L’Alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, diu que “per Girona és una notícia extraordinària que es faci aquí aquest torneig”. “Podem augurar una llarguíssima vida a aquest torneig, que tindrà un futur brillant. N’estem completament segurs”

Entusiasme

Javier Soler es mostra agraït “al club que tinguessin la idea i l’afany emprenedor de voler organitzar una competició d’aquesta categoria. I a les institucions perquè també cal per un torneig d’aquest nivell”. “L’afany emprenedor de Carles Montañés en l’àmbit esportiu és molt destacat” destaca el director esportiu de la federació espanyola, que explica: “Vam fer un ITF 15.000, vaig proposar-li de fer un 25.000, ho va mirar i va dir endavant. Va anar molt bé, el 25.000 ja hi ha molts jugadors que se’l plantegen, i mirant la final va ser quan vam estar parlant de fer un Challenger. Quan parlo amb ell, en comptes d’entusiasmar-lo a ell, ho fa ell a mi. Ho vam analitzar i quan em va dir que sí que era viable, va venir la part més difícil, que és aconseguir la setmana. Un club no pot fer un Challenger perquè sí. L’ATP té el circuit molt restringit, perquè només hi pot haver-ne la mateixa setmana 5 en tot el món i 3 en el mateix continent. Per tant, no és només la voluntat de l’organitzador. Tinc un torneig a Espanya que vol ser challenger i no pot entrar perquè no hi ha dates. Aquí, hem aconseguit una molt bona setmana, la primera del circuit de terra batuda. Això vol dir q tots els que han perdut a Miami i els que no hi han anat, comencen la temporada en terra batuda. Els torneigs en aquestes dates van molt buscades.”

“Tenim la ciutat de Girona en el mapa mundial del tennis en l’inici de la terra batuda. És important que entre tots consolidem el torneig. Tenim molt bon nivell i a poc a poc el podem fer créixer. Entre tots, crec que tenim torneig per estona. Girona mereix estar en el mapa mundial del tennis i avui hi és” argumenta Soler.

Montañés, qüestionat sobre l’aforament previst, afirma: “està previst afegir unes grades supletòries a la pista central que donaran per 150 persones addicionals a les 400 que hi ha. Per tant, més de 500 per la final”. Pel que fa els horaris, Samper subratlla: “Les jornades començaran a les 10 del matí, però la idea és poder fer un partit a les 6 de la tarda que pot crear un ambient molt maco per tothom”. “Poder tenir un esdeveniment així, que tothom pugui gaudir, em quedaria més amb això que amb noms propis, tot i que poder veure’ls i de manera gratuïta no passa sovint” diu sobre el cartell, en el qual “el millor del club és Eduard Esteve, recuperant-se d’una lesió, esperem q arribi de la millor forma possible per poder donar la sorpresa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)