El KH-7 Granollers jugarà contra el Bera Bera una final de copa històrica

Les vallesanes disputen una gran semifinal i derroten per 27-20 el Costa del Sol Màlaga, l’amfitrió i un dels favorits

El KH-7 Granollers continua fent història en la copa de la reina de Màlaga i s’ha classificat per la seva primera final de la competició. Demà lluitarà pel títol contra l’Amara Bera Bera (19 h). En la primera semifinal que jugaven de la competició les vallesanes han estat superiors al conjunt amfitrió i un dels favorits, el Costa del Sol Màlaga, i han guanyar per 27-20. Amb una espectacular Nicole Wiggins a la porteria i una Ona Vegué molt encertada en atac amb 10 gols, el Granollers ha passat a la final. En la segona semifinal el Bera Bera ha derrotat per 25-23 el Mecalia AStlètic Guardés.

L’únic equip català ha jugat i guanyat una final de copa femenina és el Rancho de Castelldefels l’any 1980, la primera edició. Hi jugava la Lydia Pena, la mare de l’Ona Vegué.

El Granollers ha fet un gran inici de partit i després d’un parcial de 5-0 s’ha avançat de quatre gols (7-3) en el minut 14. La portera Nicole Wiggins amb grans aturades i Ona Vegué amb quatre gols han liderat l’equip que ha sabut resistir la reacció del conjunt malagueny. El conjunt vallesà ha vist com el Costa del Sol Màlaga s’ha situat a un sol gol (8-7) i amb aquesta mínima diferència s’ha arribat al descans, 12-11.

En els primers minuts de la segona meitat el conjunt malagueny ha empatat el partit (13-13), però les vallesanes han reaccionat i s’han tornat a escapar en el marcador (17-13). La defensa ha funcionat i l’atac ha estat encertat. El KH-7 Granollers de Robert Cuesta ha continuat controlant el partit i ampliant el marcador fins a la màxima diferència de 8 gols (27-19) a tres minuts del final.