L’Astralpool Sabadell s’avança en la final de lliga contra l’Assolim Mataró (10-8)

L’Astralpool CN Sabadell ha sortit victoriós del primer assalt de la final de lliga contra l’Assolim CN Mataró (10-8) i dijous, a la capital maresmenca (19.30 h), estarà en disposició de segellar un nou títol al seu palmarès. L’equip vallesà ha marcat el ritme de joc (3-1, 2-1, 3-4 i 2-2) i ha sabut controlar les envestides del rival, amb Simone van de Kraats (4) i Sílvia Avegno (3) com principals referents ofensius. En el conjunt local, els gols han estat molt més repartits i n’han fet dos Sabrina Van der Sloot, Bea Ortíz i Irene González.

El CN Mataró ha colpejat primer en el primer atac culminat per Anna Gual. El CN Sabadell ha tardat a veure porteria (3:53), però ha trobat la fórmula per superar la defensa en zona molt tancada del rival i amb accions d’Irene González i Sabrina van der Sloot, per partida doble, ha tancat el primer quart amb avantatge (3-1). La renda podia haver estat més gran per a les locals, ja que han errat dos penals: el de Bea Ortíz, aturat per Maria Elena Sánchez, i Elena Ruiz, que ha enviat la pilota al pal. Per les maresmenques, també ha fallat Simone van de Kraats en una gran intervenció de Laura Ester. La portera sabadellenca també ha aparegut per impedir un penal gairebé idèntic executat per Rita Keszthelyi a l’inici del segon quart. La sequera maresmenca ha acabat amb una canonada de Van de Kraats. Però les vallesanes estaven més centrades en el partit i han replicat amb un gol en transició de Bea Ortíz, amb un bon moviment des de la boia, i Judith Forca, que per fi ha pogut marcar de penal. S’arribava al descans llarg amb un clar avantatge local (5-2).

El CN Mataró havia fallat les quatre accions de superioritat, però en les dues primeres després de la represa ha trobat el camí gràcies a l’eficàcia de Sílvia Avegno. L’equip maresmenc es col·locava a un sol gol (5-4), però les vallesanes responien amb la mateixa moneda i tornaven a obrir forat en superioritats culminades per Maica i Irene González (7-4). L’intercanvi de gols, amb Simone i Maggie Steffens com a protagonistes, s’ha mantingut fins al final del tercer quart, amb el CN Sabadell amb dos gols de renda (8-6). La dinàmica s’ha mantingut en l’últim tram. L’equip mataroní no es donava per vençut, però les locals es mantenien fermes i cada cop sentien l’aler del seu rival feien un pas endavant. Un gol per l’escaire d’Elena Ruiz a l’últim minut ha suposat la sentència. L’atac amb set, a la desesperada, de les de Dani Ballart tampoc ha servit per retallar diferències.