El Mataró reacciona i força el tercer partit de la final contra el Sabadell (11-10)

L’Assolim Mataró ha reviscolat en el darrer quart quan estava contra les cordes i perdia de dos gols (6-8) i ha forçat a la piscina Joan Serra i amb el suport del seu públic el tercer partit de la final contra l’Astralpool Sabadell: 11-10 (2-2, 2-3, 2-3 i 5-2). L’eficiència d’Anni Espar amb tres penals marcats en l’últim quart i dos tirs exteriors de la golejadora Simone van de Kraats ha estat claus en la reacció del conjunt de Dani Ballart. El tercer i definitiu partit es jugarà dissabte a Sabadell (12. 30 h).

El Mataró, però, s’ha avançat dos cops en el primer quart amb gols d’Anni Espar i Queralt Bertran, però ha fallat un penal –Van de Kraats–i ha desaprofitat la seva única superioritat, aspecte en què ha estat millor que el rival en el còmput global de tot el partit. Les visitants han neutralitzat l’avantatge amb gols de Sabrina van der Slot i Elena Ruiz en la darrera acció. Les maresmenques han tapat bé les jugades sobre la boia de les vallesanes (2-2). El Sabadell ha marxat de dos gols en el segon quart (3-5) però s’ha arribat al descans amb un incert 4-5.

Un parabòlic espectacular d’Irene González ha avançat el conjunt de David Palma. Rita Keszthelyi-Nagy ha empatat però Elena Ruiz, amb un gran llançament al pal curt, i Maggie Steffens, rendibilitzant un error defensiu de les locals, han situat el 3-5. Silvia Avegno ha acostat al Mataró (4-5).

Rita Keszthelyi-Nagy, des de molt lluny, ha reconfirmat la reacció de l’equip de Dani Ballart (5-5). Però la jove rubinenca Elena Ruiz, molt inspirada, ha fet el seu tercer gol (5-6). També ha clavat el seu tercer gol, en un duel de grans llançadores, Keszthelyi-Nagy (6-6). Però Leitón i Bea Ortiz, amb un altre parabòlic magnífic, han catapultat les visitants de nou amb dos gols de marge (6-8).

El Mataró no ha llançat la tovallola i ha revifat amb dos gols de penal d’Espar i dos llançaments exteriors de Van de Kraats (10-10), però ha tingut una exclusió a 1:17 del final. Ruiz ha llançat al pal. El Mataró ha atacat i ha gaudit d’un penal molt protestat per David Palma –vermella, igual que havien fet minuts abans amb el segon, Enric Arnella. –que Espar ha transformat a 33 segons del final (11-10).